Sådan vælger du et juletræ, der ikke fælder

Det kan være lidt af en kunst at finde det perfekte juletræ. Læs her hvilke juletræer, der står flottest med sin pynt julen igennem.
Julen varer længe - men hvis juletræet allerede begynder at fælde juledag, er det knap så festligt.
Julen varer længe - men hvis juletræet allerede begynder at fælde juledag, er det knap så festligt. Foto: Colourbox

Hvis du en gang har prøvet at slæbe et tungt træ med hjem fra skoven for derefter at erfare, at det har smidt halvdelen af nålene 2. juledag, ved du, at der er stor forskel på nåletræer. Gartner og havekonsulent Susie Helsing Nielsen forklarer her:

Få inspiration til flotte topstjerner til juletræet på isabellas.dk.

- Da juletræet kom til Danmark, var rødgran det eneste ”rigtige” juletræ. Det er der mange, der stadig mener. Træet har dog den store ulempe, at det stikker og taber nålene. Vil du have et flot træ, der holder, bør du gå efter nordmannsgran, nobilis eller omorikagran også kaldet serbisk gran, siger hun.

På isabellas.dk får du en guide til juletræer, så du kan genkende træet hos juletræsforhandleren.

Vil du selv dyrke dit eget juletræ i haven, er det ifølge Susie Helsing Nielsen ikke for sent at komme i gang

- Er jorden frostfri, kan du sagtens plante et nåletræ om vinteren. Planter i potter skal have tre-fire snit ned gennem rodklumpen med en saks eller kniv, så rodens cirkelvækst brydes, inden de plantes. Har nåletræet et net omkring roden, skal du fjerne nettet, så rødderne får frit spil. Løsn jorden godt i plantehullet, og sæt ikke træet dybere, end det står i potten eller i nettet. Tryk jorden let til omkring rodklumpen og vand grundigt til, slutter Susie Helsing Nielsen.

Af Anita Banner, ISABELLAS, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.