Sådan vælger du den rette slankekur

Junglen af slankekure er stor. Vi har bedt en ekspert om at give dig nogle råd til, hvordan du finder den, der passer dig bedst.
Junglen af slankekure er stor. Vi har bedt en ekspert om at give dig nogle råd til, hvordan du finder den, der passer dig bedst.
Junglen af slankekure er stor. Vi har bedt en ekspert om at give dig nogle råd til, hvordan du finder den, der passer dig bedst. scanpix/Iris

Der findes mange muligheder, hvis du ønsker at starte på kur. Dukan, 3:2, 5:2 og LCHF er blot nogle af dem. Men hvilken passer så bedst til dig?

Ifølge sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson er det afgørende at vælge den helt rigtige, så der ikke bare bliver tale om en hurtig 8 ugers kur.

- Det skal være en ny livsstil, hvis det skal være holdbart. Og derfor er det vigtigt, at du finder en vej og nogle vaner, som passer ind i dit liv – også når det gælder arbejde og familie, siger hun og tilføjer:

- Du skal være realistisk, men du skal også vide, at det er udfordrende i starten. Den første måned vil være svær, fordi det er her, du skal implementere en masse nye vaner. Det er vigtigt, ikke at give op, for det bliver nemmere, hvis du har valgt den rigtige livsstil.

Herunder kan du læse Julie Retbøll Erikssons bedste råd til at vælge den rette kur.

Sådan gør du:

Tilpas det din hverdag
Du skal finde nogle retningslinjer for din livsstil, som passer ind i din hverdag. Ellers er det ikke en livsstil, der er holdbar. 

Tag små skridt
Find en livsstil, hvor du tager små skridt. Jeg oplever, at rigtig mange finder en kur/livsstil, går all in og får resultater den første måned. Derefter falder motivationen, og de ender tilbage i de gamle vaner. Tag derfor små skridt, så din hjerne og krop vænner sig til de nye vaner. 

Fokus på det, du må
Du skal finde en retning med fokus på alt det, du gerne må spise. Lad være med at udelukke for eksempel kulhydrater helt fra din kost. Der kan være fordele ved at skrue ned på mængderne, men lad være med at forbyde dig selv bestemte fødevarer. Du vil fokusere for meget på det, du ikke må, i stedet for alle de muligheder, du har og vil få i din nye livsstil.

Spørg Julie

Julie er sundheds- og livsstilsekspert og står bag firmaet Glad Livsstil.

Vil du også vide mere om kost, træning og livsstil mere generelt, så skriv dit spørgsmål til hende på [email protected] Skriv Avisen.dk i emnefeltet.

Svarene bliver bragt her på Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.