Sådan vælger du den korteste kø i supermarkedet

Der er flere gode tricks til, hvordan du vælger den korteste kø i supermarkedet. For eksempel er det en god ide at se på de kunder, der står foran dig.
Foto: Scanpix/Iris

Du kender det måske. Du har været hele supermarkedet rundt og langt om længe fået samlet alle de varer, du skal have. Nu vil du bare gerne hjem - og gerne hurtigst muligt. Men køen ved kassen er lang. Det er den også i kassen ved siden af. Du har kun få sekunder til at overveje, hvilken du skal vælge at satse på, før en anden stiller sig foran dig.

Når valget endelig er truffet, ærgrer du dig ofte. For går det ikke lidt hurtigere i køen ved siden af?

Valget behøver dog ikke at være så svært. Jp.dk har samlet en række gode råd til, hvordan du spotter kassen, du kommer hurtigst igennem.

Stil dig bag den fyldte indkøbsvogn

Står valget mellem en kø med seks personer med få varer og en kø med to personer med fyldte indkøbsvogne, vælger vi typisk det første. Men det er ikke nogen god ide.

Hver person kræver nemlig en bestemt mængde tid til at sige hej, betale, sige farvel og få flyttet sig. I gennemsnit tager ovenstående 41 sekunder pr. kunde, mens hver scannede vare tager cirka tre sekunder oveni, skriver jp.dk.

Vælg køen til venstre

Fordi de fleste mennesker er højrehåndet, er der en tendens til, at de stiller sig i køen til højre - det gør det nemlig lettere at lægge varerne op på båndet. Denne kø er derfor oftest længst.

Se på kunderne foran dig og deres varer

Når du skal vælge kø, bør du kigge på kunderne, der står foran dig, og de varer, de har i deres kurve. En ældre person, der har købt frugt og grønt, er for eksempel generelt længere tid om at få afsluttet sit køb. Ældre kunder er ifølge jp.dk ofte længere tid om både at lægge varerne op på båndet og om at få betalt.

Derudover bliver ventetiden kortere, hvis kunden foran dig har få slags varer, men mange af dem. Ens varer er hurtigere at scanne.

Du kan læse alle rådene fra jp.dk her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.