Sådan undgår du træthed om eftermiddagen

Skyller trætheden også ind over dig midt på dagen med en styrke så stor, at du hverken kan koncentrere dig om arbejdet eller dine tanker – her få du et par gode råd til at holde dig frisk hele dagen.
Puha endnu en træt dag? Se her, hvordan du kan forbedre din dag.
Puha endnu en træt dag? Se her, hvordan du kan forbedre din dag. FOTO: Scanpix

Du har fået frokost, drukket kaffe - og nu begynder dine øjne at glide i ... Du blinker foran din skærm, stamper lidt i gulvet, smutter på toilettet, men ingenting hjælper. Hver gang du forsøger at fokusere på dit arbejde, overvældes du af træthed.

Du tyr til endnu en kop kaffe. Men der findes også andre metoder, der kan holde dig frisk, skriver Prevention.

Hold igen med koffein

Den nemmeste løsning på en træt dag er at drikke kaffe, men pas på med det. Du må gerne drikke kaffe, men fordel det over dagen, råder Harris R. Lieberman, Ph.d. fra US Army research Institute of Environmental Medicine.

Drikker du to stærke kopper lige efter hinanden, vil din energi hurtigt stige og falde igen. Fordeler du din kaffe, vil du ikke opleve at svinge nær så meget i energi. Det samme gælder for andre drikke med koffein.

Gå en lille tur

Har du muligheden for det, så brug lidt af din frokostpause eller en kort eftermiddagspause på en gåtur udenfor. Solskin er godt for dig og vil give dig energi til at holde arbejdsdagen ud, samtidig med at motionen får dig op i gear.

Kan du ikke slippe udenfor, så gå hen til et stort vindue og brug et par minutter på at kigge ud på dagslyset, rense hjernen og eventuelt bevæge kroppen lidt.

Hav planter på din arbejdsplads

Undersøgelser fra Texas viser, at planter på dit kontor eller i dit arbejdsmiljø er med til at holde din hjerne mere i gang. Den vil simpelthen holde dig mere frisk og udvikle flere kreative ideer, hvis der er en blomst eller en grøn gren i nærheden.

Drik vand

Vand er vigtigt hele dagen igennem og en af de store grunde til, at du er træt midt på dagen, skal findes i dit vand-indtag. Du skal ganske enkelt huske at drikke nok vand, for ellers vil du blive dehydreret og det gør dig træt, forklarer Woodson Merrell, MD.

Sørger du for, at din væskebalance er god, vil du automatisk være mere fokuseret og have mere energi. Så hav altid et glas vand stående foran dig, når du arbejer … og husk at drikke af det.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.