Sådan undgår du sommer-bumser på ryg og bryst

Varmen, sved og solcreme er opskriften på en god omgang bumser, og det kan især være irriterende på ryggen og brystet – men se her, hvordan du kan undgå nogle af dem
Solcreme og sved er en rigtig bumse-bombe.
Solcreme og sved er en rigtig bumse-bombe. Scanpix / modelfoto

Solbadning og hygge i solen er skønt, men hold op hvor kan det give nogle bumseudbrud, der ikke pynter i sommerkjolen. Der findes heldigvis et par tricks, der kan give færre udbrud, og dem har allure.com forhørt sig om hos dermatolog Valerie Goldburt.

Mangler du zink? Se på Q.dk hvordan du tester dig selv

-I løbet af sommeren fedter og sveder vores krop mere, og når du kombinere de to ting, så får du acne, siger Valerie Goldburt.

Men hvad kan man så gøre ved det?

-For det første skal du gå i bad så snart det kan lade sig gøre, efter du har været ude at træne eller på stranden. Så får du renset fedt, sved og solcreme fra de små hårrødder på kroppen. Og brug så en mild sæbe, siger Valerie Goldhurt.

Dit underliv skal holde hele livet: Få 8 tips til hvordan du holder det sundt på Q.dk

Pas på med bumsecreme
Lider du af acne i ansigtet, så har du muligvis cremer, der kan hjælpe dig med at holde det nede, og det kan du i teorien også godt bruge på resten af kroppen, men pas på - visse produkter kan nemlig blege og kan sætte sig på dit tøj, som vil blive ødelagt, råder Valerie Goldhurt.

Du skal også være forsigtig med skrubbecremer, fordi du risikerer at gøre det værre, siger Valerie Goldhurt. Hun har oplevet flere tilfælde, hvor folk har skrubbet for hårdt, og det gør bare at huden fedter endnu mere og det kan ligefrem skabe små hudløse områder, hvis du er alt for hårdhændet.

Noget så simpelt som renhed og regelmæssige bade er altså den bedste måde at reducere dine bumse-udbrud på ryggen og brystet.

Brug ferien på at være ærlig overfor dig selv: Se på Q.dk hvad du skal spørge dig selv om

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.