Sådan undgår du rejsekaos på soloture

Planlægger du at bruge efteråret på en rejse kun for dig, er der visse ting, du med fordel kan gøre, som gør din rejse mere sikker for dig.
Rejser du alene? Få et par gode råd til, hvordan du skal forholde dig.
Rejser du alene? Få et par gode råd til, hvordan du skal forholde dig. FOTO: Scanpix

En rejse til Asien med eventyr og eksotisk mad. En yogatur til Indien. En bytur til Rom, hvor du helt selv bestemmer farten og hvilke bygninger, du vil bruge tid på.

Hvor drømmer du om at rejse til helt selv?

Uanset hvilket sted du vælger, er det en god idé at forberede dig ekstra godt, når du rejser alene. Du er trods alt helt på egne ben, skriver Huffington Post.

De har derfor samlet de vigtigste råd til dig, der er på vej ud på en solo-rejse.

1. Print alting ud

Det kan godt være at dine billetter, dine overnatnings-bookinger, flyafgange og kort over steder, du skal besøge, alt sammen findes på din computer og din telefon.

Men du kan aldrig være for sikker og du kan risikere at løbe tør for strøm, havne et sted uden dækning eller værre endnu miste din telefon undervejs. Sker det, er det rigtig rart at have adresser, telefonnumre, booking-nummer og alt andet på print.

2. Hav altid ekstra penge

Find et godt skjulested, hvor du altid har ekstra penge på dig og eventuelt et nød-hævekort. Sker det, at din taske forsvinder eller bliver stjålet, kan du altid ty til dine reserver. Gem dem eventuelt under en sål i din sko eller helt tæt til kroppen.

3. Pas på med alkohol

Der sker ikke noget ved at drikke et glas vin eller to til maden, men pas på med alkoholen, når du rejser alene. Og tag ikke imod drinks fra andre. Du risikerer at blive omtumlet og dermed mindre skarp, hvilket ikke er det smarteste, når du er alene og selv skal holde styr på gadenavne, flyafgange og mest af alt passe på dig selv.

4. Hav en fyldig håndbagage

Uanset om du skal rejse meget rundt eller kun har et stop undervejs, kan du risikere at miste din kuffert eller backpack i lufthavnen. Derfor skal du altid pakke en god håndbagage med de vigtigste ting, så du kan overleve uden din kuffert. Og husk også, at du altid skal pakke dine mest værdifulde ting i din håndbagage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.