Sådan undgår du dumme parkeringsbøder

Når du parkerer, skal du huske at stille p-skiven, men hvis du vil undgå en bøde, er der også andre regler, du skal have styr på.
Der er mange, der får parkeringsbøder, fordi de ikke kender reglerne.
Der er mange, der får parkeringsbøder, fordi de ikke kender reglerne. Foto: Colourbox

Det er surt at få en parkeringsbøde, men der er mange, der ikke har styr på parkeringsreglerne. Det er ofte derfor, der ender en bøde i forruden, skriver Fagbladet 3F.

Tit har folk overset et skilt, og det indløser en parkeringsbøde.

"Vær opmærksom på tavler og skilte, og kig efter dem op og ned ad hele gaden og ikke kun der, hvor du parkerer," forklarer Dennis Lange, der er jurist hos Forenede Danske Motorejere (FDM).

Ti-metersreglen
Der er mange, der ikke kender ti-metersreglen, som gælder ved et vejkryds. Den betyder, at bilen skal være parkeret minimum ti meter væk fra et vejkryds,

"Et vejkryds kan typisk defineres som to veje med hvert sit navn, der krydser hinanden. Og det gælder også, selv om der er brostensbelægning eller lignende imellem vejene," forklarer Dennis Lange.

Fodgængerfeltet
En anden regel, som der er få, der kender, er reglen om, at man skal parkere mindst fem meter før et fodgængerfelt. Det samme gælder for en cykelsti-udkørsel. Men du må gerne parkere både efter et fodgængerfelt og en cykelsti-udkørsel.

Busstoppested og kantsten
Dennis Lange oplever også, at mange bilister bliver overraskede over, at de får en bøde for at holde for tæt på et busstoppested. Her er reglen, at man ikke må holde mindre end 12 meter før og efter et busstoppested. Hvis der er en gul linje på kantstenen, er det kun på den strækning, du ikke må holde.

Der er også mange, der parkerer med to hjul på fortovet - også det er forbudt i mange kommuner.

Kilde: Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.