Sådan undgår du dræbersneglene i år

Sæt kampen ind mod dræbersneglene allerede nu for at komme deres angreb på din køkken- og prydhave til livs, inden de får ordentligt fat.
Uaaah! Dræbersneglene kommer og ødelægger din have! Se her, hvad du kan gøre for at undgå det.
Uaaah! Dræbersneglene kommer og ødelægger din have! Se her, hvad du kan gøre for at undgå det. Foto: Scanpix/Arkiv

Der er virkelig ærgerligt, når man kan se resultaterne af forårets og forsommerens hårde slid blive spist op af skadedyr.

 Her får du chefredaktør på magasinet ISABELLAS, Charlotte Riparbellis, bedste råd mod dræbersnegle.

- Den bedste måde at forebygge snegleangreb på er ved omhyggeligt at kigge småplanterne efter for små snegle og snegleæg om foråret, når du køber planter på planteskolen eller har fået planter foræret fra andre haver, siger Charlotte Riparbelli, chefredaktør på ISABELLAS.

Få tips til at undgå skadedyr i haven uden sprøjtemidler på Isabellas.dk

Det kan faktisk også blive nødvendigt at vaske planterne.

- Du bør også tjekke den jord, der følger med planterne. Vask evt. jorden forsigtigt af rødderne, så du er sikker på at få fjernet alle snegle og æg. Snegleæg er kuglerunde og mælkehvide eller klare. Planteskolerne bruger ofte langtidsvirkende gødning i deres jord. Gødningen er pakket ind som små gule kugler, som mange fejlagtigt tror, er snegleæg, forklarer Charlotte Riparbelli.

Et sneglehegn kan også forhindre dræbersnegle i at komme ind i haven, fortæller hun videre. Du kan forbedre hegnet ved at smøre brun sæbe ind under sneglehegnets bøjede kant. Et hegn af kobber siges også at kunne beskytte planterne, da kobber har en svag elektrisk ladning, som måske kan afskrække sneglene. Er sneglene først kommet ind, findes der midler, man kan drysse ud.

- Hvis man alligevel har fået snegle i haven, er det smart at drysse Ferramol, der består af jernfosfat samt hvedemel som lokkestof, i bedene, så de nye små planter er beskyttet mod angreb. Når planterne bliver større, er sneglene mindre interesserede i dem, da de går målrettet efter unge sprøde planter eller svage planter, siger Charlotte Riparbelli, chefredaktør på ISABELLAS.

Planteskoler – undgå fejlkøb til haven: Læs mere på Isabellas.dk

Gå på jagt i haven
Dræbersnegle og den lille agersnegl er de største plager i køkkenhaven. Dræbersneglene lægger omkring 400 æg på en sommer og har ikke nogen naturlige fjender. Agersneglene kan optræde i store mængder og er små og grålige og svære at se. Chefredaktøren forklarer, at den mest effektive metode at bekæmpe snegle på er at samle sneglene ind og aflive dem ved at hakke dem over med en spade eller samle dem i en spand og hælde kogende vand over.

Kan du finde snegleæggene, kan også de samles ind og overhældes med kogende vand. Dræbersneglenes æg er mælkehvide, på størrelse med et stort knappenålshoved og ligger i små klumper. Agersneglenes æg ligger også i klumper, men er klare og på størrelse med et lille knappenålshoved.

Genialt trick: Slut med slatne tulipaner

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.