Sådan undgår du, at påsken koster kassen
Lækre påskebryg, god mad og påskeæg i massevis. Påsken kan være en dyr højtid. Men med disse råd i baglommen er der penge at spare:
Påsken er hyggelig, især fordi man der har tid til at forkæle sine nærmeste. Og det behøver faktisk ikke at belaste husholdningsbudgettet.
Påsken er hyggelig, især fordi man der har tid til at forkæle sine nærmeste. Og det behøver faktisk ikke at belaste husholdningsbudgettet. Scanpix - modelfoto


Når påsken står for døren, bliver der hamstret! Vores indkøbs- og madmentalitet er nemlig anderledes i højtider, hvor vi køber alt for meget mad og drikkevarer ind. Men mange af de indkøbte godter ender i skraldespanden – og det er penge lige ud ad vinduet.

Vidste du, at sukker kan bruges til meget andet end i madlavningen? Se hvad på isabellas.dk.

- Påsken er fuld af traditioner, hvor vi mødes over god mad. Og når der er gæster, skal der være mad nok, så derfor køber vi ekstra meget mad ind, og desværre ender en del af maden i skraldespanden, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Slip drømmene løs i påsken! Se Danmarks dyreste sommerhuse på madogbolig.dk

I påsken går vi amok

Generelt er vi danskere gode til at undgå madspild, men når det gælder højtider, hamstrer vi som aldrig før. Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, har et bud på, hvorfor danskerne ændrer købsvaner, når helligdagene står for døren.

- Især i påsken er det svært at sætte sin skraldespand på slankekur, da vi er oppe imod indgroede madtraditioner og et levn fra dén tid, hvor alle butikkerne var lukket i påsken, hvilket stadig får os til at hamstre, forklarer Selina Juul.

Sådan undgår du unødig indkøb

Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiverpanelmedlem hos forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, giver her tre tips til at undgå madspildsfælden.

  • Forbered dit køkken på påskedagene og skab overblik over, hvad du har i fryser, køleskab, viktualiekælder, skuffer og skabe, som trænger til at blive brugt.

  • Planlæg påskedagens måltider: Hvad skal vi spise, hvad har vi allerede i huset, som vi kan bruge til påske, hvilke dage skal vi have hvilke måltider, og hvor mange skal spise med?

  • Tænk over, hvordan du kan opbevare rester og bruge dem i andre retter. Hvad kan genopvarmes, hvis det har været opbevaret korrekt, og hvad kan indgå i en brøddej, en kage, en salat, en dessert eller fryses ned til en anden gang?

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.