Sådan træner du maven flad

Synes du, de almindelige maveøvelser ikke er effektive nok? Så prøv denne udfordrende øvelse og kom nærmere en flad mave.
Ak ja, hvem gad ikke godt have sådan en mave?
Ak ja, hvem gad ikke godt have sådan en mave? Foto: SCANPIX arkiv

Af SØNDAGs Sundhedspanel, Aller Media

De fleste af os har et ønske om at få en flad mave, og derfor har mange af os ligget på ryggen med fødderne i gulvet og lavet hundredevis af den klassiske maveøvelse. Op og ned, op og ned. Og mange af os synes måske ikke, den klassiske maveøvelse er udfordrende nok.

Disse fem madvarer giver dig flad mave: Læs mere på søndag.dk

Derfor kommer SØNDAGs faste sundhedsekspert Hanna Thómasdóttir, der er uddannet osteopat, med dette bud på en maveøvelse. Og hvor man til den klassiske maveøvelse bruger en måtte, så skal man til denne øvelse bruge et såkaldt mavehjul.

- Men husk! Det ikke er egnet for nybegyndere, der vil i gang med at træne deres mavemuskler og kernestabilitet. For mavehjulet stiller ret store krav til fysisk styrke, mobilitet og stabilitet over ryg-, hofter og bækken, og egner sig derfor bedst til dig, der i forvejen er i god fysisk form. Når det er sagt, så vil du opleve, at mavehjulet er et fantastisk redskab, simpelt og billigt og en god træning for kernemusklerne, lyder det fra Hanna Thómasdóttir.

Prøv denne her basis mavehjulsøvelse:

1. Kom ned på knæ på gulvet, brug gerne en madras eller pude under knæene.

2. Tag fat med begge hænder på hver sin side af håndtagene på hjulet, hold albuerne let bøjede.

Ligner du en gravid, selv om du ikke er det? På Søndag.dk får du seks madvarer, der modvirker oppustet mave

3. Rul langsomt fremad med ryggen så lige som muligt, men kun så langt fremad du kan uden at miste kontrollen over øvelsen og uden at svaje for meget i lænden.

4. Det er vigtigt at du aktiverer dine mavemuskler maksimalt og at du ikke ’mister’ din lænd og svajer! Stop øvelsen, hvis det gør ondt nogen steder!

5. Træk dig tilbage til startpositionen ved brug af mavemusklerne og gentag, men ikke for mange gentagelser til at starte med! Nøjes med 4-8 gentagelser og sæt dem op i takt med, at du kan styre øvelsen bedre og bedre.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.