TERROR I KØBENHAVN

Sådan taler du med dine børn om skyderierne i København

Det er vigtigt, at man får talt med sine børn om, hvad der er sket, så længe man tilpasser det deres alder, siger en psykolog.
Man kan sjældent undgå, at de mindste i familien får en fornemmelse af, at der er sket noget uhyggeligt, og derfor må man aldrig sige til dem, at de ikke skal tænke på det, siger flere eksperter.
Man kan sjældent undgå, at de mindste i familien får en fornemmelse af, at der er sket noget uhyggeligt, og derfor må man aldrig sige til dem, at de ikke skal tænke på det, siger flere eksperter. Arkiv/Scanpix

Weekendens terrorangreb i København fylder både medierne og snakken i rigtig mange hjem. Man kan ikke undgå, at børnene også kommer til at høre om det, og derfor er det vigtigt, at man taler sine børn om, hvad der er sket.

Man må dog aldrig sige, at de ikke skal tænke på det, forklarer lederen af Børns Vilkårs rådgivning, Bente Boserup, til dr.dk.

- Fantasi er værre end fakta. Så vær ærlig og fortæl dem, hvad der sker. Selvfølgelig tilpasset til deres alder, siger hun til dr.dk.

Børn kan komme til at udvikle en frygt for almindelige ting som at gå på gaden, og det undgår man altså bedst ved at få talt med dem om, hvad de er bange for.

- Det er vigtigt at udfordre angsten i børnene. Spørg dem, i hvor høj grad det egentlig er realistisk, det de forestiller sig, siger psykolog Berith Bro, der er formand for Selskabet for Psykotraumatologi.

Man skal fortælle dem, at der ikke er noget at være bange for, at politiet har fanget forbryderen og at det er noget helt usædvanligt, der er sket. Det vigtigste er, at børn føler sig trygge, understreger Berith Bro.

Derfor skal de vide, at deres forældre og politiet passer på dem.

Flere råd fra Børns Vilkår:

  • Man skal ikke lyve for børnene, men forklare tingene på en måde, som passer til deres alder.
  • Børn til og med fem år skal holdes helt væk fra fjernsynet.
  • Tag emnet op igen med børnene og giv dem mulighed for også at snakke om det, når der er gået noget tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.