Sådan tackler du overgangen efter ferien

Ville du også gerne have haft en ekstra uges ferie? Læs her, hvordan du kommer bedst i gang på jobbet efter din ferie.
Træls dag på jobbet efter ferien?
Træls dag på jobbet efter ferien? FOTO: Scanpix

Lange dage på stranden, gode drinks, kolde badeture, lange nætter og grill på terrassen. Jo, du har haft en skøn ferie, men nu er du tilbage på jobbet og du magter slet ikke at komme i gang igen.

Det er helt normalt, også selvom du er glad for dine kollegaer og dit job, forklarer coach og mentaltræner, Christine Otterstad, til kk.no.

- Det er vanskeligt at komme tilbage, fordi vi er kommet ud af vores vante rutiner, siger hun.

Det tager tid at komme tilbage på jobbet og det skal du acceptere. De først dage er bare dømt til at foregå i et andet tempo eller med hovedet under armen.

Og kører du surt i det, så mind dig selv om, at du netop har haft en god ferie, fordi du har et job. Var du arbejdsløs, havde du ikke ferie på samme måde og det skal du glæde dig over.

Det kan være svært at vende den negative følelse til noget godt, men prøv, råder coachen. Forsøg om du kan finde de positive ting ved at være tilbage og mind dig selv om dem.

Din krop er glad

Det kan godt være, dit sind ikke umiddelbart er glad, men det er din krop faktisk, forklarer coachen:

- Psyken og kroppen er vældig glad for rutiner. De bryder sig ikke om, at stikket bliver revet ud og du bare falder hen, selvom vi selvfølgelig alle skal slappe af ind imellem.

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, de første dage på jobbet, så forsøg at komme igennem de værste e-mails først på ugen, så de ikke truer med at ødelægge din weekend på fredag, fordi du ikke har gået dem igennem.

Du kan også bruge fem minutter på at finde dit tøj frem om aftenen, lave din madpakke og pakke din taske, så du i det mindste ikke render rundt med morgenstress her de første dage efter ferien.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.