Sådan stopper du dræbersneglen, før den raserer din have

Dræbersneglene er bestemt ikke gode for din køkkenhave – læs her, hvordan du bliver fri for dem.
Denne gæst er absolut ikke velkommen i haven.
Denne gæst er absolut ikke velkommen i haven. Foto: SCANPIX arkiv

Er du i fuld gang med udplantningen i køkkenhaven, som skal sikre dig lækre grøntsager resten af året, så se her, hvordan du undgår de forkætrede dræbersnegle.

Dræbersnegle og den lille agersnegl er de største plager i køkkenhaven. Dræbersnegle lægger omkring 400 æg på en sommer og har ikke nogen naturlige fjender. Agersnegle kan optræde i store mængder og er små og grålige og svære at se.

Kig småplanterne efter

Den bedste måde at forebygge snegleangreb på er ved omhyggeligt at kigge småplanterne efter for små snegle og snegleæg, når du køber planter på planteskolen eller har fået planter foræret fra andre haver.

Sådan redder du bierne fra at uddø: Se hvordan du kan hjælpe dem på Isabellas.dk

Tjek jorden for æg og dræbersnegle

Tjek også den jord, der følger med planterne. Vask evt. jorden forsigtigt af rødderne, så du er sikker på at få fjernet alle snegle og æg. Snegleæg er kuglerunde og mælkehvide eller klare. Planteskolerne bruger ofte langtidsvirkende gødning i deres jord. Gødningen er pakket ind som små gule kugler, som mange fejlagtigt tror, er snegleæg.

Se også:

Sæt hegn op og undgå dræbersnegle

Et sneglehegn kan forhindre dræbersnegle i at komme ind i haven. Du kan forbedre hegnet ved at smøre brun sæbe ind under sneglehegnets bøjede kant. Et hegn af kobber siges også at kunne beskytte planterne, da kobber har en svag elektrisk ladning, som måske kan afskrække dræbersneglene.

Sådan holder du dit køleskab rent og bakteriefrit: Se hvordan på Isabellas.dk

Drys med Ferramol

Har du alligevel fået snegle i haven, er det smart at drysse Ferramol, som består af jernfosfat samt hvedemel som lokkestof i bedene, så de nye små planter er beskyttet mod angreb. Når planterne bliver større, er sneglene mindre interesserede i dem, da de går målrettet efter unge sprøde planter eller svage planter.

Dræbersnegle og agersnegle

Den mest effektive metode at bekæmpe snegle på er at samle sneglene ind og aflive dem ved at hakke dem over med en spade eller samle dem i en spand og hælde kogende vand over. Kan du finde snegleæggene, kan de samles og overhældes med kogende vand. Dræbersneglenes æg er mælkehvide, på størrelse med et stort knappenålshoved og ligger i små klumper. Agersneglenes æg ligger også i klumper, men er klare og på størrelse med et lille knappenålshoved.

Susie Helsing og Anita Banner, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.