Der er mange nemme måder at spare penge på madbudgettet. Forbugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, har fundet frem til en række gode råd, skriver finans.dk.
"Som forbrugere holder vi af nydelse og forkælelse, og det kan vi få, selvom vi passer på pengene og tænker os om," siger Ann Lehmann Erichsen.
Hun har samlet en række gode madråd, som kan gøre dit madbudget mindre. Du behøver ikke at bruge alle rådene, men kan vælge nogle enkelte.
Otte gode madråd
1. Undgå madspil
Frys dine rester ned, og hiv dem op igen en travl dag, hvor du ellers kunne fristes til at købe fastfood. Du kan lave ekstra store portioner, så du har til flere gange.
2. Køb varer i sæson
Undgå agurk og tomat om vinteren, men køb i stedet varer som kål og rodfrugter, der er i sæson.
3. Lav mad fra bunden
Lav dine egen pizza i stedet for at købe den. Brug frugt til at lave marmelade. Og vigtigst - bag dit eget brød. Det brød, du selv bager, koster dig kun omkring 1/10 af det, du køber.
4. Brug frosne grøtnsager
Sørg for at bruge meget grønt. Frosne grøntsager er lige så gode som friske, og du kan have dem længere.
5. Brug mindre kød
Hvis du skal have kød er det en god ide at gå efter de billige udskæringer, der skal koge eller stege længe.
6. Udnyt tilbud
Gå efter tilbud og køb ind de billige steder. Nogle ting kan være meget billigere i et supermarked end et andet. Det gælder for eksempel køkkenrulle ol. Find forskellige favoritsteder at handle bestemte ting og køb stort ind af varen, når du er der.
6. Lav madplan
Lav en madplan, så du kun køber de ting, du skal bruge. Madplanen er en investering, som kommer tilbage igen og igen.
7. Tjek supermarkeders 'private labels'
Mange madprodukter findes både i en dyr og i en billig version. Hvis du vil spare penge, bør du går efter supermarkedernes egne labels.
Kilde: finans.dk.