Sådan sparer du penge hver eneste dag

Vi har derfor samlet en håndfuld gode tips, der skal hjælpe dig med at spare penge hver eneste dag.
Det er rart at have overskud på kontoen.
Det er rart at have overskud på kontoen. Foto: SCANPIX arkiv

Af Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Blev ferien lidt dyrere end beregnet, og har du alvorligt brug for at spænde livremmen ind og gennemtvinge noget økonomisk smalkost her i sensommeren, så har du heldigvis rig mulighed for at spare på selv de mindste ting i din husholdning, skriver womans.day.com.

Det kræver ikke meget mere end et par fornuftige genbrug, og du vil spare dine første penge i husholdningen.

Feder dine sunde snacks: Det er surt at tage fejl, så tjek det lige på søndag.dk

Spar på dine indkøb

Vent med at handle ind til tæt på lukketid. Mange supermarkeder sætter friske ting som kød ned i pris, kort før de lukker. Der findes også efterhånden små bokse i visse supermarkeder, hvor de samler de varer, der nærmer sig sidste salgsdato, og de er derfor sat ned. 

Bliver du fed af havregryn? Få svaret på Søndag.dk

Hold igen med de varme drikke

En kop kaffe om morgenen er næsten nødvendig, men bytter du resten af dagens kaffe ud med the, så vil du kunne hente lidt ind her, især hvis du genbruger dine the-poser. Der er ingen reel grund til at smide en the-pose ud, når den kun er brugt en gang. Genbrug den en gang til eller to, og du vil opleve at en pakke the holder meget længere.

Genbrug resterne fra kaffen

Drikker du kaffe, så kan du genbruge dit kaffegrums. Du kan for eksempel holde myrer væk ved at sprede det foran din dørkarm eller stille en skål med grums i køleskabet for at fjerne grim lugt.

Lav dit eget rengøringsmiddel

Rengøringsmiddel med duft kan være dyrt, men du kan sagtens lave det selv. Du kan eksempelvis blande ren sprit med vand og æstetiske olier, der vil dufte, når du renser.

Disse er blot få at de ting, du kan spare på i dagligdagen. Du kan også spare på din strøm ved at slukke din elektronik på kontakten, og du kan spare ved at hænge dit vasketøj op, i stedet for at bruge tørretumbleren. Du kan spare ved altid at smøre madpakke, i stedet for at købe i kantine eller på café, og spar på udgifterne til købe-kaffe ved selv at tage den første kop med i et termokrus og gem overskydende madrester til dagen efter eller fryseren.

Der er nok af felter, hvor du kan sætte ind, hvis du mangler lidt luft i din økonomi. Faktisk kan det ende med at blive helt sjovt, jo mere sport der går i at spare.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.