Sådan slipper du af med mormor-armene

Det er faktisk muligt at gøre noget ved de irriterende mormor-arme. Vi giver dig en række gode øvelser.
Dips er blot en af de øvelser, du kan lave for at blive mormor-armene kvit.
Dips er blot en af de øvelser, du kan lave for at blive mormor-armene kvit. Julie Retbøll Eriksson

Du kender dem måske – de såkaldte mormor-arme. De kommer, fordi du i en periode har spist for meget i forhold til, hvad du har forbrændt. Og i takt med, at du ikke træner armene, bliver bindevævet slapt, og så vil fedtet sætte sig. Det forklarer sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson, som understreger, at alder dog også kan spille en rolle.

Men det gode er, at det er muligt at gøre noget selv, så længe du bare er realistisk omkring målet. - Så du skal være indstillet på, at det er hårdt arbejde, men at det bestemt er muligt, hvis du arbejder med de rigtige redskaber, siger Julie Retbøll Eriksson.

Hun fortæller, at de styrketræningsøvelser, du primært skal lave for at stramme mormor-armene op, er øvelser for triceps.

- Du skal dog være opmærksom på også at træne antagonisten. Det vil sige, du også skal træne biceps. Det samme er gældende, når du træner mave, så er det vigtigt, du også træner ryggen, for at der er balance, siger hun.

Ifølge Julie Retbøll Eriksson skal du derfor heller ikke tro, at det er muligt kun at fokusere på overarmene og punktslanke dem

- Du kan ikke direkte tabe dig på armene. Til gengæld kan du lave styrketræning, som styrker musklerne i armene, og de vil dermed fremstå mere trænede og faste. Styrketræning kan være med til at give dine arme den spændstighed, du ønsker. Men din fedtprocent er også afgørende for at nå et mål om at slippe af med mormor armene, siger hun.

Sådan strammer du overarmene op

Triceps extensions
Du har en håndvægt i den ene hånd, armen op over hovedet ind langs øret, albuen peger lige frem. Derfra sænker du håndvægten ned bag hovedet og presser op. Lav 3x10 gentagelser med hver arm. 

Biceps curl
En håndvægt i den ene hånd, men du holder armen ned langs siden. Så løfter du vægten op til skulderen og ned igen, mens albuen hele tiden er inde i siden. Lav 3x10 gentagelser med hver arm. 

Armstrækninger
Mange kender dem som armbøjninger, det er dem jeg henviser til her. Når du laver smalle armstrækninger – det vil sige, når du har hænderne i gulvet i skulderbredde og albuerne ind i siden og så presser op - så træner du primært triceps. Det er en udfordrende øvelser, og du kan derfor med fordel lave den på knæene, hvor der så er lidt mindre belastning på. Det er en øvelse, du også kan lave hjemme, fordi du ikke skal bruge nogle redskaber. Lav 3x10 gentagelser.

Dips
Hænderne sætter du, så tommelfingrende lige akkurat rammer siden af numsen, og så sænker du dig ned mod jorden og op igen. Du kan også lave den på en stol, hvor du sætter hænderne på sædet af stolen. Endnu en øvelse du kan lave hjemme, og hvor du får trænet triceps. Lav 3x10 gentagelser (se øvelsen på billedet).

Spørg Julie

Julie er sundheds- og livsstilsekspert og står bag firmaet Glad Livsstil.

Vil du også vide mere om kost, træning og livsstil mere generelt, så skriv dit spørgsmål til hende på [email protected] Skriv Avisen.dk i emnefeltet.

Svarene bliver bragt her på Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.