Af redaktionen, Familie Journal, Aller Media
Det kan gøre så ondt, når følelserne overmander en, at man vælger at fylde sig med comfort food i stedet for at forholde sig til dem. Problemet er, at det ofte giver overvægt, hvis trøstespisning altid bliver løsningen.
Trøstespisningen har til formål at lægge låg på følelser som vrede, frygt, skam, sorg eller ensomhed. Når du spiser, mærker du mindre til de negative følelser, men efterfølgende vender disse følelser tilbage oven i den dårlige samvittighed. Det forklarer ernæringsøkonom Sofia Sommer, som her kommer med sine råd til at komme ud af den dårlige vane.
- Prøv at lægge mærke til, om det er bestemte følelser, der udløser din spisning. I begyndelsen kan det være svært at mærke i situationen, men måske kan du bagefter analysere dig frem til det, skriver Sofia
Sommer.
Uundværlig til julemaden: Test af fedtskiller-kander. Se, hvilken der er bedst på Familiejournal.dk
Mærk dig selv, selvom det gør ondt
Det handler om at give følelserne plads, hvis du gerne vil bryde mønstret med din trøstespisning. De skal ikke dulmes, de skal udleves og håndteres.
- I stedet for at spise så giv plads til dine egne følelser: Græd, når du er ked af det, skæld ud, når du er vred, og sæt ord på din frygt, forklarer Sofia Sommer.
LCHF-kager: Bag de lækreste kanelsnegle. Se opskriften på Familiejournal.dk
Sæt ord på
Når du lader dine følelser få plads, så kan det måske føles påtrængende at konfrontere nogle mennesker omkring, som giver anledning til dine frustrationer. Det kan være forløsende, men der findes også andre muligheder.
- Måske har du ikke lyst til at konfrontere andre folk med dine følelser, og så må du i stedet slå ned i en pude, skrive et brev eller skælde ud i spejlet. Det afgørende er, at du giver dig selv lov til at udtrykke dine følelser i stedet for at undertrykke dem, skriver Sofia Sommer.
Skieksperten Thomas Uhrskov er gået på marcipanafvænning: Læs hvorfor på Familiejournal.dk