Sådan slipper du af med dårlig ånde

Døjer du med en dårlige ånde, får du her et par konkrete tips, der gerne skulle efterlade dig med en frisk mundlugt og mere selvtillid.
Står det skidt til med din ånde - Se her, hvad du kan gøre.
Står det skidt til med din ånde - Se her, hvad du kan gøre. FOTO: Scanpix

Du kan bruge tyggegummi eller tage en mint-pastil, men det er begge hurtige løsninger på dine dårlige ånde.

Vil du for alvor problemet til livs, skal du gøre mere end det, skriver Men’s Health. Faktisk kan du heller ikke nøjes med at børste tænder, selvom det hjælper lidt, viser undersøgelser fra Brasilien.

Dine tænder er nemlig ikke det største problem, når det kommer til dårlig ånde. Det er din tunge, viser en rapport fra Journal of Clinical Periodontology.

Det store flade område med små sprækker, som din tunge består af, er det perfekte gro-sted for bakterier og små mikroorganismer.

Det er derfor din tunge, du skal sætte ind overfor, hvis du vil undgå den dårlige ånde.

Her er, hvad du skal gøre:

1. Rens din tunge

Du skal hver dag børste og skrubbe din tunge, for det vil fjerne bakterier og nedsætte lugten fra din mund. Du kan gøre det ved at børste med en tandbørste, men der findes også en speciel skraber lavet til formålet.

2. Børst stadig tænder

Det bør ikke komme som en overraskelse, men du skal stadig huske at børste tænder og bruge tandtråd, for noget lugt vil også sidde i dine tænder.

Hvis du lugter til din tandtråd, efter du har brugt den, vil du kunne lugte en grim lugt og være klar over, hvorfor det er så vigtigt at bruge tandtråd i forhold til din ånde. Det fjerner ganske enkelt ting fra din mund, som lugter.

3. Hold din mund hydreret

Når du har en tør mund, vil bakterier hobe sig op på din tunge og i resten af munden. De har brug for væske nu og da for at blive skyllet væk og sker det ikke, vil du få dårlige ånde.

Det kan være en god idé at bruge mundskyl og rense munden for bakterier, men har du ikke det, skal du bruge helt almindelig vand til at fugte din mund med.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.