Sådan skal du gøre, hvis du møder et glubsk dyr

Et farligt dyr er løs i Dyrehaven, formentlig en glubsk hund. Men ved du, hvad du skal gøre, hvis du pludselig står over for sådan et bæst?
Naturstyrelsen/Scanpix
Naturstyrelsen/Scanpix En dåkalv har fået spist sit hoved i Dyrhaven i København. Det er formentlig en stor hund, der har nedlagt dyret, siger skovrider Hans Henrik Christensen.

Et dådyr har fået bidt hovedet af i Dyrehaven nord for København, og Naturstyrelsen advarer om, at et farligt dyr er på fri fod.

Først var der spekulationer om, at det var en ulv, der stod bag. Men nu lyder det fra en ekspert, at det formentlig er en glubsk hund.

Hvis du møder en ulv eller et andet glubsk dyr, kan du eksempelvis kravle op i et træ, skriver nyhederne.tv2.dk. Her er nogle andre gode råd fra Naturstyrelsen:

  • Hold øjenkontakten og gå langsomt og stille og roligt baglæns derfra. Løb IKKE skrigende bort og vend IKKE ryggen til dyret, da dyret så vil opfatte dig som et pattedyr
  • Syng, tal højt og tydeligt med mandlig stemme. Skæld dyret ud, ræk armene i vejret og gør dig stor. Igen: Skrig ikke, som om du er bange
  • Klap i hænderne
  • Gå heller et skridt mod ulven end væk fra dyret, men træng ikke dyret op i en krog
  • Hvis intet af ovenstående hjælper, og dyret ser ud til at ville angribe, så kik dig omkring efter en stor kæp. Spark, slå, riv og prik den i øjnene – eller prøv på anden måde at beskadige dyret. Spil IKKE død.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.