Sådan skader din morgenjuice dig

Et glas appelsinsaft om morgenen er faktisk ikke så sundt, som man måske tror.
Din morgenjuice er ikke så sund, som du tror.
Din morgenjuice er ikke så sund, som du tror. Foto: Colourbox

Det kan virke som en god begyndelse på dagen at drikke et køligt glas appelsinjuice. Det er jo proppet med gode vitaminer.

Men en ny undersøgelse publiceret i tidsskriftet Appetite viser nu, at drikker man ofte frugtjuice, kan det faktisk øge ens blodtryk, skriver womenshealthmag.com. Og det kan øge risikoen for at få hjertekarsygdomme og slagtilfælde.

Jo mere juice en person drikker, desto højere blodtryk, lyder konklusionen fra undersøgelsen.

Lav smoothies i stedet! Få opskriften på 4 lækre af slagsen, der booster din sundhed, på Elle.dk

Juicen giver ingen mæthed og mange kalorier

Selvom det måske virker sundere at drikke juice end sodavand, er det værd at huske på, at der er masser af frugtsukker i, og man får ingen mættende fibre, når man drikker frugten.

I studiet har forskerne fra Australien kigget på 160 raske voksnes kostvaner over et år – heriblandt deres forbrug af juice. De testede samtidig deltagernes blodtryk, og her kunne de klart se en sammenhæng mellem forbruget af juice og et højere blodtryk.

Prøv en cafe latte i stedet. Se på Madogbolig.dk, hvordan du kan lave den på under 1 minut.

Inden vi helt dropper juicen, er det dog værd at bemærke, at undersøgelsen ikke er særlig stor. Og selvom der er fundet en sammenhæng, er det for tidligt at sige, at det kun er frugtjuicen – og ikke andre ting – der spiller ind på blodtrykket. Forskerne peger dog stadig på, at hvis man drikker meget juice, er det en god idé at skære ned. De mange kalorier, ingen mæthedsfornemmelse og det høje indhold af frugtsukker er nemlig ikke til at komme udenom. Så er det bedre at kaste sig over hele stykker frugt, lyder rådet.

Mia Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.