Sådan ser fremntidens højhus ud

På grund af pladsmangel skal folk fremover begraves oven på hinanden.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Nye bygninger skyder op i Israel uden for Tel Aviv, hvor der er kapacitet til 250.000 mennesker, som dog ikke håber at flytte ind endnu.

Yarkon-bygningerne er nemlig et bud på fremtidens kirkegård, hvor der på grund af akut pladsmangel vil blive brug for at udnytte kvadratmeterne mere effektivt og begrave folk oven på hinanden.

'Årsagen er, at der simpelt hen ikke er plads. Der er ikke plads nok, og hvis vi fortsætter med at begrave folk, som vi plejer, så bliver dette land dækket med grave. Det er ikke logisk, at vi hele livet bor oven på hinanden i høje lejlighedsbygninger, men at vi så dør i villaer. Hvis vi allerede har levet oven på hinanden, så kan vi også dø oven på hinanden,' fortæller Tuvia Sagiv, arkitekt.

Byggeriet har været længe undervejs, og der har været stor modvilje mod planerne, men i sidste ende har Israels religiøse samfund godkendt ideen.

Der findes allerede lignende begravelsesbygninger i både Japan og Brasilien, hvor myndighederne er blevet enige om, at det er den mest pladsbesparende løsning for fremtiden. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.