Sådan så det ud da jordskælv rystede Kina

Ifølge de kinesiske myndigheder målte skælvet 6,6 på Richter-skalaen.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Folk flygtede ud af de rystende bygninger af frygt for sammenstyrtningsfare, da et kraftigt jordskælv ramte Yunnan-provinsen i det sydvestlige Kina tirsdag aften.

Mindst en person er meldt dræbt, men det tal frygtes at stige markant, da flere bygninger er styrtet sammen, og redningsarbejdere stadig leder efter forsvundne beboere. Mindst 324 mennesker er bekræftet såret efter jordskælvet, der blev målt til 6.0 på Richter-skalaen af det amerikanske geologiske institut. Det underjordiske skælv havde sit epicenter 10 kilometer under jorden ifølge amerikanerne, men rystelserne var stadig voldsomme på jordens overflade.

Ifølge de kinesiske myndigheder var skælvet dog endnu kraftigere, nemlig 6,6, og de mener, at epicenteret kun var halvt så dybt under jorden, omkring 5 kilometer nede.

Uanset hvad, så er flere bygninger beskadiget og kollapset i Yunnan-provinsen, der er et af Kinas mere tyndt befolkede områder. Provinsen grænser op mod Vietnam, Laos og Burma mod syd. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.