Sådan redder du en pinlig situation

Har du dummet dig og har allermest lyst til at krybe ned i et musehul, så få du her hjælp til, hvordan du håndtere det bedst.
Føler du dig lidt for ofte fanget i en pinlig situation?
Føler du dig lidt for ofte fanget i en pinlig situation? Foto: Colourbox

Føler du, at de pinlige hændelser står i kø for at ramle ned over dig, og slår du gang på gang dig selv i hovedet over den måde, du tackler dem på, så læs og lær. Womansday.com har sammen med en flok eksperter samlet en række eksempler og råd til, hvordan du slipper ud af hændelsen.

Du sender en e-mail til din mand, hvor du brokker dig over jeres naboer, og først for sent går det op for dig, at du har sendt den til naboen.
Det er trælst, men du kan ikke lade som ingenting. Hiv straks fat i naboen og påtag dig skylden og undskyld. Du skal ikke gå ind i en diskussion, men forklar at det der står i mailen, ikke er en generel følelse, men en reaktion på et øjebliks frustration.

Du skal ikke regne med, at din nabo tilgiver dig. Men i det mindste skal du ikke gå og frygte, hvornår hun eller han vender tilbage med sin vrede, så har du taget den på forhånd og næste gang…så ringer du til din mand i stedet.

Sarah Grünewald: Lige der ønskede jeg bare at forsvinde. Læs mere om episoden på billedbladet.dk

Du render på en bekendt, og vil gerne introducere ham eller hende for din mand, men kan ikke huske navnet.
Psykoterapeut Karol Ward siger, du kan vælge to løsninger. Er der tid til det, så signalere til din mand, at han skal ’træde’ til, så kan han skynde sig at stikke hånden frem og sige sit navn, så vil den anden person automatisk gøre det samme.

Er du ikke så heldig, at din mand fanger den, så sig det som det er og pak det lidt ind:

-Jeg kan simpelthen ikke forstå, at din navn er smuttet for mig, men med den dag jeg har haft, så er jeg overrasket over, at jeg kan huske mit eget. Tilgiv mig.

Din svigerinde giver dig konstant børneopdragelsesråd, imens I er omgivet af andre.
Det er skide irriterende, men husk på at hun bare vil hjælpe, så nik og før samtalen over på noget andet, råder forfatter til bogen ’How To Talk To Anyone About Anything,’ Jill Spiegel.

Bliver hun ved, så mind dig selv om, at du ikke har lyst til, at en heftig diskussion skal udvikle sig foran andre og fortsæt med at hive snakken i en ny drejning ved at tale om noget helt andet… gerne om et andet emne hun kan lide, så er det nemmere.

Du skal på en blind date og du kan IKKE lide det, du ser
Du kan ikke så godt stikke af, især ikke hvis din date har gjort sig umage, så du skal holde ud, råder Karol Ward dig til:

-Hvis din date har lavet en reservation til middag eller noget andet, så må du finde dine reserver frem og stå det igennem, imens du er venlig.

Sørg for at holde fysisk distance, så han ingen ideer får og snak så om overordnede emner, hvorefter du takker ham for en god aften, når I siger farvel. Lad være med at love, at I skal holde kontakt.

TV-Avisens Line Gertsen: Helt vild pinligt. Læs om situationen på billedbladet.dk

Du spørg kollegaen, hvornår hun skal føde – det viser sig, hun ikke er gravid
Ups det er ikke så godt. Assisterende professor i psykologi ved Georg Mason University, Eden King Ph.d. forslår to strategier.

Den ene går ud på at vende samtalen om mod dig og sige, at en spurgte dig om det samme i sidste uge og at du føler dig som en idiot. Den anden er måske lidt bedre, for den går ud på at charmere sig ud af den. Når hun siger, hun ikke er gravid, så svarer du ved at spørge, om hun så er forelsket, for hun har altså sådan en særlig glød i kinderne, og det er derfor du havde mistanken.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.