Sådan rammer de sociale medier dit parforhold

De sociale medier kan være en udfordring for parforholdet. For vi ved aldrig, hvem vores partner kommunikerer med, og det kan sparke til jalousien.
Colourbox

Facebook, Twitter, Tinder og Instagram. Vi er online hele tiden med trådløst net derhjemme, på jobbet og smartphones i lommen døgnet rundt.

Det har mange fordele, men med fordelene følger også ulemperne. For de mange sociale medier, der er dukket op, sammenlagt med vores konstante adgang til dem er med til at generere mistillid, skuffelse og utroskab.

Alene i 2014 endte hvert andet ægteskab i skilsmisse. Og de sociale medier er nu kommet for at blive en del af årsagen.

Ambitiøse mennesker er mere facebook jaloux. Læs mere på q.dk

-              Med de sociale mediers indtog har vi fået flere kontaktflader at forholde os til.  Vi er tilgængelige hele tiden, og der er jævnligt andre, der har kærestens fulde opmærksomhed. Vi ved bare ikke hvem det er, der fylder i hans eller hendes bevidsthed. Det sparker til jalousien, også selvom der måske slet ikke er noget at være jaloux over, forklarer sexolog og forfatter Sara Skaarup, der er aktuel med bogen ’JAlousi – kunsten at leve med jalousi’.

Man kan sidde på toilettet og finde en sexpartner på Tinder

Det er et faktum, at jalousien efter de sociale mediers indtog har fået flere lag. Vi er i dag forbundet på et helt nyt plan via internettet, og vi er potentielt tilgængelige for mulige sexpartnere nonstop.

-              Man kan i princippet sidde ude på toilettet og finde sig en sexpartner på Tinder, hvis det er det, man vil. Det skaber usikkerhed i mange parforhold, og det er især svært for de mennesker, der i forvejen kæmper med jalousi, siger Skaarup og fortsætter.

-              Mange taler om, at de ikke taler nok sammen, og ikke har nok tid til hinanden, men mange glemmer bare, hvordan de sidder med hver deres tablet eller computer derhjemme uden at tale sammen. Det kan også være lettere at få bekræftelse og opmærksomhed på facebook, end det måske er i hjemmet, hvor man skal have en hverdag til at køre, og hvor man kan være træt og uoplagt, siger Sara Skaarup.

Sådan slipper du af med din jalousi. Læs mere på oestrogen.dk

5 gode råd til at håndtere jalousi og de sociale medier

Muligheden for at date i det skjulte og sende sms'er lydløst og lynhurtigt puster til frygten for at miste for mange i faste forhold. Sara Skaarup har et par gode råd til hvordan man kommer facebook-jalousien til livs:

-              Skru ned for skærmtiden. Lav en konkret aftale om, at I ikke tjekker mobil eller tablet de næste par timer.

-              Få telefonen ud af soveværelset. Du går i seng med en person ikke 10.000 andre ude i den virtuelle verden.

-              Går du ud af et parforhold så ryd op på dine sociale medier. Overvej om du stadig vil have billeder liggende af dig selv og din tidligere partner. Møder du en anden, er det efterhånden ret almindeligt at tjekke hinanden ud på facebook. Det kan skræmme nogle, hvis der ligger billeder af dig sammen med din eks-kæreste.

-              Tal åbent sammen. Spørg direkte kæresten om hvor mange af hans tidligere partnere han er på facebook med, og find ud af hvordan I hver især har det med det. Måske er det i nogle tilfælde bedst at slette disse personer eller bare få afmystificeret dem.

-              Inviter dig selv ind i forholdet. Er det en gammel kæreste, der er blevet til en god ven for din kæreste, og som han jævnligt kommunikerer med, så spørg om I ikke alle tre kan drikke kaffe sammen. Din kærestes reaktion vil også hurtigt fortælle dig, om der er noget at være bekymret for.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.