Sådan passer du på din hunds poter i varmen

Selvom den danske sommer svinger i vejret, skal du stadig være ekstra opmærksom på dit kæledyr, når solen er på – her er et nemt trick, så du undgår brændte poter.
Din hund har brug for din hjælp, så den ikke bliver forbrændt i varmen.
Din hund har brug for din hjælp, så den ikke bliver forbrændt i varmen. FOTO: Scanpix

Når solen bager, er vi mennesker glade. Men vores kæledyr kæmper ind imellem i varmen for at holde sig kolde og glade. Du kan og bør være ekstra opmærksom på dit dyrs behov, når det er sommer, sørge for rigeligt med vand og deres trivsel.

Men en ting de færreste tænker over er, at veje, terrasser og andre overflader nemt kan blive brandvarme, også selvom solen delvis er væk og det blæser, skriver Good Housekeeping.

Vi mennesker mærker det måske slet ikke selv, fordi vi har sandaler eller sko på, men en mørk træterrasse kan bliver ustyrlig varm og det kan lille Fnuggi ikke tåle.

Mærk efter med din hånd

Sender du din hund ud på den varme overfalde, risikerer du at gøre den fortræd – men hvornår er noget for varmt til, at du ikke bør lukke din hund ud på det?

Det er ret nemt at finde ud af – du skal simpelthen tjekke overfalden med din hånd, forklarer Moon Vally Canine Training Center i Californien på deres Facebook-side.

Her ser du, hvordan de tester en varm asfaltvej ved at lægge bagsiden af deres hånd på vejen, og kan du ikke holde den der i fem sekunder uden at brænde dig, ved du, at det er for varmt til din hund.

Så simpelt er rådet, og det tager kun få sekunder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.