Sådan påvirker dine bryster dit humør

Der kan være dage, hvor du er træt af dem, fordi de gør ondt eller er følsomme, men de kan faktisk også have en større og mere alvorlig indvirkning på dit humør.
Dine bryster kan faktisk gøre dig deprimeret, vidste du det?
Dine bryster kan faktisk gøre dig deprimeret, vidste du det? Scanpix

Alle bryster er skønne. Ligegyldigt hvor store eller små de er, om de hænger lidt eller sidder lidt skævt, sådan vil de fleste mænd svare, hvis de bliver spurgt. De opdager slet ikke de samme små fejl ved dem, som vi kvinder gør.

Og det med at opdage fejl ved ens egne bryster, kan faktisk hyle især unge kvinder så meget ud af den, at det i den grad påvirker deres velvære og humør, skriver Women’s Health.

LÆS OGSÅ: Kan dine kontaktlinser fryse fast? Få svaret her

Især bryster der er asymmetriske, hvor det ene bryst er større end det andet, har en meget negativ effekt på de kvinder, der har dem, og deres humør. De bliver mentalt kørt i sænk, viser et nyt studie publiceret i magasinet Plastic and Reconstructive Surgery,

Psyken rammes

De undersøgelser, der ligger til grund for studiet, viser blandt andet at kvinders bryster betyder meget for deres tilfredsstillelse i hverdagen og selvværd. Men de fleste kvinder lærer med tiden at leve med de bryster, de nu en gang har, eller også får de gjort noget ved dem.

LÆS OGSÅ: Derfor gør dine knæ ondt om vinteren

Sådan er det ikke med unge piger, hvor problemet især er stort. Forskerne forklarer, at bekymringer og negative tanker omkring brysterne kan føre til mentale problemer, dårligt selvværd og sågar spiseforstyrrelser.

Har du en datter derhjemme?

Som voksen bliver det nemmere at acceptere kroppens udseende og forskelligheder, men som ung pige kan det, som studiet viser her, være utrolig svært. Har du derfor en pige derhjemme, så vær opmærksom på at også det her kan være et problem, hun går og slås med.

LÆS OGSÅ: Fem tegn på, at du bruger den forkerte BH

Forskerne bag studiet forklarer, at det er helt normalt med bryster, der ikke er lige store, og det kan du jo tage en snak med din datter om. Faktisk ses det hos mange, at de to bryster kan varierer en skål i størrelse, og det skal ingen derfor være kede af.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.