Sådan overlever parforholdet stress

Er en af jer eller I begge stresset på jobbet, så handler det om at tackle det på en måde, der ikke ødelægger jeres parforhold – få tips her til hvordan I gør.
Stress på jobbet skal tackles, så det ikke ødelægger parforholdet.
Stress på jobbet skal tackles, så det ikke ødelægger parforholdet. Foto: Colourbox

Er I presset på jobbet og kører I i et alt for højt gear, så kan det gå ud over jeres parforhold og ligefrem ødelægge det. Men heldigvis findes der små ting, I kan gøre og ændre på, så jeres forhold bliver bedre også i stormvejr, skriver prevention.com.

Er du eller din partner blevet fyret? Få ti konkrete råd til at komme videre på femina.dk

Forskere fra University of British Columbia har kigget nærmere på, hvordan folk i parforhold håndterer stress overfor hinanden, hvis de er presset på jobbet. Resultaterne viser, at folk udviser nogle ikke helt hensigtsmæssige mønstre.

I de forhold, der håndterer tingene skidt, vil parterne dvæle ved deres stress også når de er hjemme. De vil kun kunne se alt det dårlige i livet og samtidig trække sig væk fra hinanden, hvilket giver øget risiko for depression og små chancer for at komme videre, viser studiet.

I skal snakke sammen
Det kan altså ikke nytte noget, at I trækker jeg væk fra hinanden, når I kommer hjem og er stressede. Søg i stedet tryghed hos hinanden, se om en af jer kan finde en måde at få jer til at grine på. Det værste du kan gøre er at tænke: Han er sur og stille, så det er jeg også.

10 advarselstegn, der tyder på demens. Læs mere soendag.dk

Studiet viser, at tackler I det dårligt, så sender I jer selv i retningen mod at gå fra hinanden. I stedet skal I snakke om jer stress og hvorfor I får den på jobbet, hvad I kan gøre der og hvad der kan få jer til at falde ned, når I kommer hjem....snak snak snak er opskriften, så modstår I den nemme løsning, som er at lukke hinanden ude og bare være sig selv nok.

Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.