Sådan overlever dit parforhold julen

Den travle juletid kan sætte ethvert parforhold på prøve, men den kan vendes til at være god for jer, siger parterapeut.
Julen kan faktisk være en hård tid for parforholdet.
Julen kan faktisk være en hård tid for parforholdet. Foto: Colourbox

Kasper Skov Jensen, Aller Media

Så meget at nå på så lidt tid. For mange danskere er december en stresset periode, og det kan gå ud over parforholdet. Problemet er, at vi har alt for mange forventninger og holdninger til, hvordan den perfekte jul ser ud, mener en ekspert.

På Soendag.dk kan du få psykologens to øvelser, der vil bringe dig og din partner tættere sammen

- Vi har en forventning om, at julen skal være hyggelig. Vi skal have tid til hinanden og have det godt. Men vi propper mange ting ind i juletiden, fordi vi skal nå det hele. Det ender med, at vi styrter rundt som forvirrede høns uden hygge. I stedet for skal vi tage det roligt, og huske at hygge os, siger parterapeut og sexolog Katrine Berling.

Hvilket parforhold lever du i? Find ud af det på Q.dk

Katrine Berling fortæller, at hendes telefon altid gløder i januar måned, hvor par er blevet skuffet over hinanden – og deres forhold i julen.

- Når vi har tid sammen, bliver det tydeligere at se om vi kan sammen. I en travl hverdag, hvor vi ikke er så meget sammen, får vi bare tingene til at køre. Når vi så skal snakke sammen, går det op for os, at vi faktisk kan have svært ved det, siger hun.

Prioriter din tid

Parterapeuten anbefaler, at man overvejer hvordan man vil bruge sin tid i december måned. Glem forestillingerne og forventningerne om den perfekte jul. Brug i stedet kræfterne på at være i selskab med dem, du holder af, siger Berling.

- Prioriter hvor du vil lægge din energi. Hvis du gerne vil have det hyggeligt med din mand, så brug tid sammen med ham. Vil du gerne hygge med familien, så brug tid sammen med hele familien, siger Katrine Berling.

Denne måned er den værste for dit parforhold. Læs mere på q.dk

At prioritere betyder også, at du måske ikke får mødt alle de mennesker du plejer. Men det kan være med til at give dig mere ro, forklarer eksperten.

- Se på hvor meget af det, der virkelig er vigtigt. Vi prøver ofte at nå at se alle vores venner og bekendte inden juleaften, fordi vi lige skal nå at sige god jul til dem alle sammen. Men i virkeligheden får vi ikke sagt det ordentligt til nogen af dem, fordi det bliver så stresset, slutter Katrine Berling.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.