Sådan organiserer du dit rod

Der findes ikke en rigtig måde at opbevare sine ting og holde orden i rodet, men der findes nemmere metoder end andre, og dem deler fagfolkene ud af her.
Det er slet ikke dig, der roder - men alle andre, der ikke forstår dit system.
Det er slet ikke dig, der roder - men alle andre, der ikke forstår dit system. Foto: Colourbox

Dit hjem er kaos, det roder, dine ting flyder og du kan aldrig finde noget – du har nemlig ikke den rigtige opbevaring, og det skaber uorden i dit liv. Goodhousekeeping.com har samlet en række gode råd til dig, der ønsker mere orden i dine ting.

Test: Hvordan påvirker rod dig – tjek det på femina.dk

Gør det nemt
Kate Brown arbejder som oprydningsekspert, og hun er overrasket over, hvor svært folk gør det for sig selv, når de forsøger organisere deres ting.

Hun mener, at du for at holde orden frem for alt skal sørge for, at tingene er ligetil. Pak ikke din vasketøjskurv væk bagerst i skabet – det skal være nemt at smide sit tøj til vask og dermed fjerne noget rod.

Find ikke mere plads til rod
Når folk gerne vil holde orden, så går de ud og køber sig endnu et skab og det er en fejl, siger oprydningsekspert Julie Isaacs.

Du skal tænke omvendt og i stedet fjerne noget af dit rod – du får ikke mere orden i tingene ved at skabe mere plads til dine ting.

Derfor skal du rode på dit skrivebord – se hvorfor på femina.dk

Tegn på det ikke fungerer
Der er visse tegn som klart viser, at du har for mange ting og at den måde, du organiserer på ikke fungerer. Du kan se det, hvis du har ryddet op, og der stadig virker rodet i rummet. Gør der det, så skal du genoverveje den måde, du opbevarer dine ting på, råder Kate Brown.

Fjern først de ting, du ikke har brug for. Find derefter en plads til alting og find en måde der viser, hvor hver ting hører til – det gør det nemmere for dig og din familie både at finde ting og rydde dem op.

Dit skab er ikke en container
Husk på at dit skab ikke skal fyldes op, lukkes og væk er rodet. Dit rod vil stadig være ind bag lågerne, og derfor skal der også være orden i dit skab. Find en plads til alting og del det gerne op i praktisk opbevaring inde i skabet – hylder, bokse, skuffer og plads til bøjler.


Snyd dig selv
Store flader som en bordplade, toppen på en kommode, eller andre helflader uden ting på er perfekte steder at samle rod og bunker. Julie Isaacs råder dig derfor til, at du hver aften går disse flader igennem og fjerner eventuel rod og en idé kan være at stille blomster eller andet på fladen, så den brydes. Det signalerer at her er der ordentligt, og det indbyder ikke på samme måde til rod.

Hverdags-ting forrest
Det tøj og de sko du altid bruger, skal være det, du nemmest kan komme til – put derfor dine hverdags-ting frem i skabet og gem dine sommershorts eller din festkjole lidt længere væk, så du bedre kan overskue skabet, når du åbner det.

Mette Skøtt, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.