Sådan ødelægger neglepleje dine negle

Man kan pleje sine negle så meget, at det faktisk ødelægger dem
Ja, man kan godt pleje sine negle alt for meget.
Ja, man kan godt pleje sine negle alt for meget. Foto: Colourbox

Hvis du er en af dem, der dagligt filer negle, skal du måske ændre dine vaner. Når du plejer dine negle så meget, kan det nemlig føre til alvorlige negleproblemer.

 

Sådan lyder budskabet fra en række fysikere fra University of Nottingham. For meget neglepleje kan nemlig føre til smertefulde lidelser som nedgroede negle og skeformede negle, som er fordybninger i neglepladen.

 

Plej dig til stærkere negle. Se hvordan på Femina.dk.

’Det er bemærkelsesværdigt, hvad mange mennesker er villige til at gøre for at få neglene til at se flotte ud, ‘ forklarer Cyril Rauch, der står bag undersøgelsen, til Webmd.com.

 

Storetånegl er mest udsat

 

Ifølge eksperterne skyldes det, at en daglig dårlig negletrimning ændrer balancen i neglenes vækst pga. den fysiske stress af selve neglen. I løbet af noget tid vil det ændre neglens form, og det kan føre til alvorlige neglelidelser, lyder det fra undersøgelsen, som har været publiceret i tidsskriftet Physical Biology.

 

Forskerne understreger også, at man fx skal vælge en negleform som en bue for at belaste neglen mindst muligt og undgå stress samt neglelidelser.

 

Den fysiske stress kan både udløses af ens alder samt ændringer i ens stofskifte. Men også dårlige manicurer og pedicurer er med til at stresse neglen. Negle, som har en større og fladere struktur, er samtidig i højere grad udsat for stress, og det kan måske forklare, hvorfor det ofte er storetåen, der ender med en nedgroet negl.

 

Du kan spise dig til sundere negle. Se de gode tips på Femina.dk.

 

Af Mia Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.