Sådan kommer du billigst på efterårsferie

Skal du bestille nu eller vente lidt? Få de bedste råd til at spare på rejsen her.
Der er penge at spare, hvis du booker flybilletterne på det rigtige tidspunkt.
Der er penge at spare, hvis du booker flybilletterne på det rigtige tidspunkt. Foto: ssuaphoto/free

Hvis du vil ud at rejse til efteråret, kan det have indflydelse på prisen, hvornår du bestiller. De billigste billetter ryger først, og især for charterrejser kan det betale sig at være ude i god tid.

- Se efter rejser med mange ledige pladser, siger pressechef i Star Tour, Nikolai Johnsen til Ritzau Fokus.

Venter man til tæt på afrejse, er de billige billetter allerede afsat, og man risikerer at skulle vælge mellem de dyreste pladser. Prisen er som regel bedst, når man bestiller cirka 60 dage før afrejse.

Flere rejsebureauer er begyndt at bruge de sociale medier som salgsplatform, så det er smart at følge med hos de selskaber, man gerne vil rejse med, siger Nikolai Johnsen.

Flyselskaberne har luret, at især skolernes efterårsferie er et eftertragtet rejsetidspunkt, men der er penge at spare, hvis du kan tage af sted på andre tidspunkter og flyver inden for de europæiske lande.

- Du kan godt nå at få nogle af de billige billetter, hvis du bestiller 4-6 uger i forvejen, siger Ole Stouby, der er direktør for Travelmarket.dk.

Han anbefaler, at man altid booker så lang tid i forvejen, man kan, især til oversøiske destinationer.

Det kan også have betydning for prisen, hvilken dag du vælger at bestille dine billetter. Hvis du som mange andre søger efter rejsetilbud om søndagen, og får et "ja" fra chefen til ferieønsket om mandagen, er det meget muligt, at prisen er højere end på andre hverdage.

- Faktisk viser undersøgelser, at prisen er lavere på en tirsdag i forhold til søndag og mandag. Så det er der, man skal trykke på knappen, siger Ole Stouby.

Har du is i maven og ingen specifikke ønsker, kan du satse på en afbudsrejse hos et rejsebureau. Star Tour oplyser, at vi vil se færre afbudsrejser end normalt, men det vil altså stadig være muligt at komme af sted, selvom man venter til sidste øjeblik. Pas dog på, hvis du har børn med - der er nemlig rift om familieværelserne.

- Og kigger man så langt frem som til vinterferien, kan man få "first mover"-rabat mange steder. Det drejer sig om 500 til 1000 kroner i besparelse, siger pressechef i Star Tour, Nikolai Johnsen.

Fakta: Gode råd til en billigere flyrejse

- Vær åben overfor alternative lufthavne, der ligger tæt på dit rejsemål.

- Forsøg gerne at flytte dit afrejse- og hjemrejsetidspunkt en dag eller to. Tirsdage er ofte billige rejsedage.

- Opret en prisagent, der sender dig en daglig mail med den aktuelle pris på bestemte flybilletter.

- I nogle tilfælde kan det betale sig at købe to enkeltbilletter i stedet for en returbillet.

Kilde: Travelmarket.dk

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.