Sådan kommer du aldrig for sent igen

Kommer du konsekvent for sent på arbejde, til aftaler og flyafgange, så få her rådene, der kan hjælpe dig over det.
Kommer du altid for sent? Få et par fif til, hvordan du kommer over det
Kommer du altid for sent? Få et par fif til, hvordan du kommer over det Scanpix

Du kommer altid for sent og det er begyndt at blive et problem for dig. Du skal konstant undskylde overfor din chef, dine veninder er trætte af dig, og du er også godt træt af dig selv. Men du kan forbedre dig, mener psykolog Ellen Hendriksen, PhD.

Kig nærmere på hendes råd til Huffington Post og se, om ikke du er i stand til at forbedre dig bare ind imellem.

LÆS OGSÅ: Denne morgen-rutine sikrer dig vægttab

1. Husk trafikken

Har du en aftale, så husk at det tager tid at komme hen til den. Mind dig selv om, at du skal igennem trafik, have børnene ud af døren, parkere og gå dertil, hvor din aftale er. Indberegner du ikke det i dine planer, så er det klart, at du kommer for sent.

Derfor skal du som det første tjekke, hvor lang tid det tager at komme fra hjem til din aftale, og efter det skal du putte ekstra tid oveni til uforudsete omstændigheder, som hvis børnene ikke vil af sted, eller du er nødt til at gøre et ophold undervejs.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke kaffe før din træning

2. Snyd ikke dig selv

Du snyder dig selv, hvis du bilder dig selv ind, at du kan gøre alting meget hurtigere, fordi du er sent på den. Det kan du være, fordi du har sat vækkeuret på ”snooze”, i stedet for at komme op og i gang, så du kan komme af sted til tiden.

Har du svært ved at komme op, så skal du måske kigge på dine sovevaner og gå lidt tidligere i seng.

3. Gennemtænk din aftale

Du er nødt til at overveje, hvordan din aftale ser ud. Skal du i biografen, så skal du ikke bare stå foran bygningen, når filmen går i gang. Nej, der skal du have købt billet, tisset af, købt slik og fundet din plads.

Sig derfor til dig selv, at din spærretid er en halv time tidligere, end din ”aftale” egentlig er.

LÆS OGSÅ: Pas på: Så længe tager det dine øjenbryn at vokse ud

4. Øv dig

Vaner kan være svære at bryde, men derfor skal du ikke give op på forhånd. Øv dig på dine kommende aftale – planlæg og kom af sted i god tid. Sats på at komme 10 minutter før tid, og du vil muligvis kunne være der til tiden.

Og mærk så hvilken fantastisk ro og rar følelse det giver, når du for en gang skyld ankommer præcis og med overskud. Dét i sig selv må være motivation for at komme til tiden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.