Sådan kommer du af med hvidløgsånden
Det smager fantastisk, men ulempen ved de smagfulde hvidløg er lugten. Her får du tips til, hvordan du undgår at lugte af hvidløg.
Puha har du også fået hvidløg i går?
Puha har du også fået hvidløg i går? FOTO: Scanpix


De små og meget smagfulde hvidløg smager lækkert og kan give enhver ret lidt ekstra smag, men ulempen ved hvidløg er, at man efterfølgende kommer til at lugte af hvidløg, og man får simpelthen dårlig ånde.

Hvidlæg booster dit immunforsvar: Læs på Søndag.dk, hvor mange fed du skal spise om dagen

Den dårlige ånde opstår, når hvidløgets svovlholdige aminosyre cystein nedbrydes.

Men heldigvis kan der gøres noget ved det.

Her er 8 advarselstegn på demens: Hold øje med

Her får du tre tips til, hvordan du både kan spise hvidløg og undgå at lugte af det efterfølgende:

1. Du kan fjerne kimen - det lille mere eller mindre grønne skud inde i midten af feddet.

2. Du kan også koge hvidløget op i letsaltet vand 1-3 gange. I simreretter, der koger længe, er det sjældent noget problem, da den lange tilberedningstid dæmper hvidløgslugten.

3. Det hjælper også noget på lugten, hvis du spiser persille eller andre klorofylholdige grøntsager sammen med hvidløg.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.