Sådan kickstarter du din nye karriere

Er du havnet på den forkerte job-hylde og drømmer du om at skifte job, så får du her et par gode råd til at føre drømmen ud i livet.
Trænger du til at starte på en frisk jobmæssigt? Få råd til, hvordan du ruster dig
Trænger du til at starte på en frisk jobmæssigt? Få råd til, hvordan du ruster dig Scanpix

Nu om dage skifter vi danskere ofte job-spor undervejs i vores arbejdsliv. Det er ikke unormalt, at en lærer bliver selvstændig butiksejer, eller at en sekretær bliver pædagog….der er rig mulighed for at skifte spor, men ind imellem svigter modet.

Det kan være angst, økonomiske spørgsmål eller andre ting, der holder folk tilbage fra at tage skridtet ud i et jobskifte. The Telegraph har fået karrierekonsulenten Sherridan Hughes til at dykke ned i problematikkerne og komme med gode råd.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du aldrig for sent igen

Her er hendes råd:

Lyt til dine instinkter
- Det sker ofte, at folk fortæller mig, at det ødelægger hele deres søndag at tænke på, at de skal på arbejde om mandagen, siger Sherridan Hughes.

Hvis du føler sådan, så har du det forkerte job. Hun fortæller, at du er nødt til at mærke, hvordan du har det og så sætte to og to sammen. Du skal også holde øje med, om du spiser eller drikke anderledes, end du gør, når du er glad. Ryger du mere? Har du svært ved at sove?

Det er tegn på, at der skal ske ændringer i dit liv, og det kan være på jobfronten.

LÆS OGSÅ: Denne morgenrutine sikrer dig vægttab

Kig nærmere på dig selv
Går du og sysler med tanken om at skifte spor, så skal du kigge rigtig godt på dig selv og finde ud af hvor dine styrker, kvaliteter og svagheder er.

På den måde kan du nemmere spore dig ind på, hvilken slags job, der kan være noget for dig i fremtiden. Og vær ærlig overfor dig selv. Det kan ikke nytte, at du vælger noget, hvor du skal være meget social, hvis du i virkeligheden er meget introvert, selvom det lyder som et ”fedt” job.

Brug dit netværk
Du har helt sikkert mødt mange mennesker i den tid, du allerede har arbejdet eller studeret. Sæt dig ned og tænk over, hvilke mennesker der kan være spændende for dig at hive fat i, for at få gode råd eller sågar et tip til et nyt job eller en god kontakt.

LÆS OGSÅ: Sådan ødelægger du dit forhold uden at vide det

Organisere dine penge
Sherridan Hughes fortæller, at hun ofte møder folk, der er så sikre på deres nye valg, at de investerer hele deres hus og alle deres ejendele for at få det til at løbe rundt.

Det kan ind imellem være en fin idé. Men det er også vigtigt at tænke over, hvad der sker, hvis jobbet ikke bliver en succes. Du er nødt til at være praktisk, når det kommer til din økonomi, råder hun.

Spørg om hjælp

Der er ingen skam i at spørge om hjælp, siger Sherridan Hughes. Du er sikkert dygtig til det, du sidder med nu, men når du bevæger dig ind på et nyt felt eller i et nyt firma, så kan du måske finde støtte i et godt råd eller to.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.