Sådan kan du give jeres ægteskab et boost

Er ægteskabet gået lidt i stå derhjemme og har I brug for at rykke jeres ægteskab lidt, så der kan skabes nye ting. Så skal I gøre disse ting.
Hvis ægteskabet er gået i stå, er der ting, du kan gøre for at sætte gang i det igen.
Hvis ægteskabet er gået i stå, er der ting, du kan gøre for at sætte gang i det igen. Foto: Colourbox

I har været sammen længe og er glade, godt tilfreds og egentlig enige om, at jeres forhold nok skal holde. Men der kan jo komme døde perioder, og når I oplever dem, kan I selv gøre meget for at komme hurtigere videre, skriver goodhousekeeping.com.

De har samlet en række gode råd til jer, der gerne vil give jeres ægteskab en saltvandsindsprøjtning.

Brok jer sammen
I stedet for at brokke jer over hinanden, så brok jer sammen over de ting, der går jer på. Fortæl ikke din partner, at han gør det og det forkert, men fortæl i stedet hvilke andre ting i livet, som går dig på, råder parlivsekspert Brian Grossman, Ph.d.

På den måde får du luft for nogle af de ting, du slås med, uden at du skubber din partner væk.

20 spørgsmål du bør stille før dit ægteskab – se dem på q.dk

Byt pligter
I det fleste hjem deles pligterne mere eller mindre ubevidst op, så manden står for sin andel og du for den anden. Men prøv at gøre det omvendt, og opleve hvordan det vil påvirke forholdet, siger coach Jennifer Lee:

-En lille ting, der gør stor forskel.

Del en historie
I kan enten læse op for hinanden fra en bog, eller I kan, hvis ikke I er de store læsetyper, dele forskellige små notitser fra blade, aviser eller nettet, som I finder interessante. Eller I kan fortælle en historie fra jeres hverdag på jobbet, som kan være sjov eller fjollet. Det skaber ny nærhed.

Åben en flaske vin
Det er ikke sikkert, at det er nyt for jer, men faktisk kan det at dele en flaske vin være godt for ægteskabet. Et studie bragt i 'Personality and Social Psychology Bulletin' viser, at par der drikke en glas sammen nu og da oplever færre konflikter i deres ægteskab og en større nærhed....så længe det ikke løber løbsk.

Tag et bad sammen
Lige meget om I har meget travlt eller har hele lørdag formiddag fri, så kan det være en idé at gå i bad sammen ind imellem. Det er det perfekte sted under den varme bruser at dele lidt alenetid og være tæt på hinanden og det uanset om det ender med noget seksuelt eller ej.

Lær de 9 utroskabs typer at kende på q.dk

Del en sexfantasi
-Vores hjerne er den største faktor der er i spil, hvis vi vil føle os opstemt, siger sexterapeut Ian Kerner, Ph.d.

Han forklarer, at når et par har haft sex sammen i årevis, så skal der noget mental 'leg' til for at holde gang i tingene, og her kan det være en god idé at dele en fræk sexfantasi.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.