betalt indhold

Sådan holder du dit tøj hvidt

Det er ofte svært at få dit hvide tøj til at blive helt hvidt igen, når det først har været vasket nogle gange. Her får du tre gode råd til, hvordan du kan få det hvide tøj helt hvidt igen.

Det er ikke, fordi dit hvide tøj ikke bliver rent. Det bliver det faktisk som regel, når du vasker det i en vaskemaskine. Det har bare ikke den skinnende hvide farve, som det havde, da du købte det – og det var måske lige præcis det, der fik dig til at falde for tøjet.

I samarbejde med Forbrugsguiden.dk ser vi nærmere på tre vasketips der hjælper dig med at genskabe den hvide kulør, så du kan få glæden ved tøjet og den rigtige hvide farve tilbage igen.

1. Brug eddike til dit vasketøj

Lys eddike, som du også bruger andre steder i husholdningen, kan fint bruges til at gøre dit vasketøj hvidt igen. Eddike indeholder syre, der hjælper med at fjerne pletter, og får den rigtige hvide farve tilbage.

Fremgangsmåden er meget simpel. Du putter det hvide tøj i vaskemaskinen og hælder en halv kop eddike i sammen med almindeligt vaskepulver. Så sætter du vasken i gang. Dit hvide tøj kommer langt hvidere ud. Du behøver ikke at være bange for, at det kommer til at lugte af eddike.

2. Kalk gør tøjet hvidt igen

Et andet godt råd er at bruge kalk til at få dit tøj skinnende hvidt igen. Du smører tøjet ind i kalk. Hvis der er pletter på det, er det særligt vigtigt, at de bliver smurt godt ind i kalken. Du lader tøjet ligge i en halv time og skyller så kalken af. Derefter skal det en tur i vaskemaskinen, og når det kommer ud, er det hvidt igen, og eventuelle pletter er væk.

3. Gør tøjet hvidt med ovnrens

Et tredje godt råd er at bruge ovnrens til at få tøjet hvidt igen. Ovnrens, der bruges til at rense komfur og mikroovn, er lavet til at få bugt med fedt og snavs. Derudover er der også nogle stoffer i det, der gør tøjet hvidt igen. Du sprøjter ovnrens på eventuelle pletter på tøjet og lader det sidde i et kvarter. Så smider du tøjet i maskinen uden at skylle ovnrensen af. Du vasker det hele, som du ellers ville gøre, og tøjet bliver langt hvidere end før vasken.

Ovnrens er dog forholdsvis stærkt, og du skal derfor være forsigtig med at bruge det på tøj, der er lavet af nylon, polyester og bomuld.

Husk at tjekke maskinen

Det kan også være en god idé at tjekke, om det er din vaskemaskine eller tørretumbler, der gør noget ved farven på tøjet. I så fald kan det være en god idé at rense den. Det kan også være, at du er nødt til at købe en helt ny.

Vil du se, hvilke vaskemaskiner der giver den mest skånsomme og optimale behandling af dit vasketøj, så kan du her læse en stor sammenligningstest af vaskemaskiner. På samme hjemmeside finder du også en stor sammenligningstest over tørretumblere, der viser dig alle de tørretumblere der har vundet tests i forskellige testmagasiner og aviser.

Betalt indhold: Leveret i samarbejde med Consumer Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.