Sådan hjælper du bedst dit stressede barn

En tur på fodboldbanen eller i svømmehallen kan hjælpe barnet med at føle sig stresset og døje med med hovedpine og mavepine.
Foto: Scanpix/Iris

Af Lisbeth Madsen, Aller Media

Det er absolut ikke kun voksne, der kan blive stresset over sin hverdag. Rigtigt mange børn lider i dag af stress. Måske pga. et stort pres i skolen, mobning, mange aktiviteter eller skænderier i hjemmet.

Men nu viser en undersøgelse, at børn kan have langt lettere ved at håndtere stressede situationer, hvis de udøver masser af fysisk aktivitet. Det skriver Huffingtonpost.com

Sut kan skade børns tænder – men dette er værre!

Fysisk aktivitet og god fysisk form hos børnene betyder simpelthen, at stresshormonet kortisol i kroppen stiger markant mindre, selvom børnene udsættes for stress.

Mangler du overskud til din familie og i din hverdag. Se tipsene, der gør dit liv lettere, på Femina.dk

Der skal en del bevægelse til

Men dit barn skal dyrke en betydelig mængde motion hver uge for at opnå de gode resultater. Børn, der ikke dyrker fysiske aktiviteter eller kun dyrker en smule motion, er nemlig dem, hvor stresshormonet stiger mest, når de bliver udsat for stresspåvirkning.

Er dit barn meget aktivt viser undersøgelsen derimod, at de stort set ikke bliver påvirkede af at stå i stressende situationer.

Undersøgelsen er blevet udført blandt 258 8-årige børn i Helsinki, Finland og er netop blevet publiceret i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Her er de ti løgne forældre oftest fortæller deres børn. Se dem på Mama.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.