Sådan havnede 31 millioner skattekroner hos Bios

Der gik over et halvt år, før det kom frem, at Region Syddanmark havde betalt 31 millioner kroner for meget til ambulanceselskabet Bios.
Region Syddanmark blev først klar over, at der var betalt 31 millioner for meget, da Fyens Stifttidende gjorde opmærksom på det i juli. Pengene var betalt i december. 
Region Syddanmark blev først klar over, at der var betalt 31 millioner for meget, da Fyens Stifttidende gjorde opmærksom på det i juli. Pengene var betalt i december.  Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix

En rodebunke af fakturaer og manglende kontrol i regionen.  

Sådan ser det ud til, at den private ambulancevirksomhed Bios fik overført 31 millioner skattekroner for meget, og der gik over et halvt år, før det kom frem.  

Det var Fyens Stiftstidende, der i starten af juli afslørede, at Region Syddanmark havde betalt Bios 31 milioner kroner for meget. 

Det fremgik af Bios' 2015-regnskab - et regnskab, der også afslørede underskud på 42 millioner kroner.

Regionen skal ifølge kontrakten betale 30 millioner kroner forud hver måned. Men i følge TV Syd skete den ekstra udbetaling som led i afregningen for ambulanceberedskaberne i november og december sidste år.

Her sendte Bios tre fakturaer på to måneder, og de blev alle tre betalt, uden Region Syddanmark opdagede det.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Rikke Vestergaard skrev i en pressemeddelelse i starten af juli, at regionen sætter gang i en grundig undersøgelse:

- Det er simpelthen ikke godt nok, at der er sket sådan en fejl, og at den ikke er blevet opdaget før nu. Vi vil nu gennemgå hele forløbet og sikre os, at det ikke kan ske igen. Bios’ sjusk med fakturaerne er ingen undskyldning for, at vi ikke fanger den slags tidligere i forløbet, lød det fra direktøren.

Oveni kører der nu en diskussion om, hvornår ledelsen i Bios selv blev klar over, at firmaet havde modtaget 31 millioner for meget.

Firmaets tidligere økonomichef siger til Fyens Stiftstidende, at ledelsen af ambulanceselskabet allerede i april gjort opmærksom på, at Region Syddanmark havde betalt cirka 31 millioner kroner for meget. Og at firmaet altså ikke først blev klar over det i juli, da pressen henvendte sig. En beskyldning Bios ikke har kommenteret.  

En intern redegørelse viser ifølge DR Fyn og Fyens Stiftstidende, at ambulanceselskabet Bios har sendt ”en rodebunke af fakturaer med fejl til Region Syddanmark”.

Ambulancevirksomheden vil betale de 31 millioner kroner tilbage over et år, men Region Syddanmark har afslået en afdragsordning.

Region Syddanmark har meddelt, at den i dag vil begære ambulanceselskabet konkurs.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.