Sådan gør du under jobsamtalen

NLP-coach afslører, hvordan du kan hive jobbet hjem ved hjælp af få snedige greb.
NLP kan lære dig at skabe den gode stemning i lokalet under en jobsamtale.
NLP kan lære dig at skabe den gode stemning i lokalet under en jobsamtale. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, Q.dk, Aller Media

Ansøgningen blev tilsyneladende godkendt, skjorten er strøget, du skal til samtale, og du står allerede med det ene ben i dit nye job i din helt nye karriere. Hvis du vel at mærke har serveret dig selv så godt som muligt for modtageren, skabt en kemi og matchet de folk, der skal vurdere dig og veje for og imod.

Coach: Slå autopiloten fra! Læs mere på Q.dk

Spørgsmål til jobsamtalen

Det kan du nemt lære, fortæller NLP-coach, Jane Rosengren, som er karrierecoach.

Og det er præcis dét, du skal. Sige det rigtigt. Det hedder f.eks. ikke ’hvis I ansætter mig, men ’når I ansætter mig,’.

- Der sker forskellige ting i hovedet på modtageren, når vi siger ’hvis’ og ’når’, og det siger næsten sig selv, at man med det ene skaber tvivl, og med det andet skaber man på forhånd et billede af, at man selvfølgelig får jobbet, fortæller Rosengren.

Se også:

Du skal fange stemningen

NLP kan lære dig at skabe den gode stemning i lokalet og give folk fornemmelsen af, at I er på bølgelængde og har kemi. Også selv om den måske ikke helt giver sig selv. Og det handler om alt andet end at lyve, men om at matche terminologien, siger Rosengren.

- Man gør sig selv til en af dem – også ved at fange hele stemningen omkring bordet: Hvordan sidder vi, hvad drikker vi, hvordan er kropssproget?

Spot din usunde perfektionisme. Se hvordan på q.dk

Du gør simpelthen det samme som dem – også når du i din ansøgning til jobbet anvender de samme ord, som de selv har brugt i jobopslaget. Og lige som du på forhånd har gjort dig tanker om påklædningen og klædt dig efter, om det er en børnehave eller Mærsk, du skal besøge, siger hun.

De sproglige forudsætninger er et værktøj, du kan bruge til jobsamtalen. Ud med hvis og ind med når. Med det antager du nogle ting på forhånd, dæmper tvivlen og forestiller dig, at ting faktisk lykkes.

- På den måde præger man sin egen hjerne og siger: Det kommer til at ske, siger Rosengren.

Sådan får du lysten til ham tilbage! Find svaret på Q.dk

Og selv om teknikkerne kan bruges her og der og alle vegne og er endnu mere vigtige f.eks. på hjemmefronten, er det et gevaldig og vigtigt plus, når kemien er der til jobsamtalen, inden du altså har fået fingrene i jobbet.

- Nogle gange er den der jo bare, og andre gange skal man arbejde for den, men NLP kan altså lære dig at skabe kemien eller genoprette den – og det kan være det, der afgør, om jobbet bliver dit. NÅR det altså bliver dit.
 

 

 
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.