Faktisk er det lige så nemt som at vende en pølse på grillen. Det kræver ikke meget mere end få bevægelser, når du skal gøre din grill ren og klar til næste omgang madlavning i det fri.
Du skal ikke begynde at hive vaskebalje, sæbe og skrubbegrej udenfor. Det ender bare i en omgang vaskpjat, hvor vandet rammer alt andet end de små riller på risten.
Men hvad skal du så?
Du skal i stedet bruge varmen fra din grill og lad det gøre arbejdet for dig, anbefaler Anders Jensen fra Det Danske Grilllandshold til Euroman.dk
Han vil aldrig selv gøre andet - og han vil da slet ikke begynde med vand-sæbe-løsningen.
Lille indsats = stor glæde
Anders Jensen fortæller til Gastro.dk, at det er både nemt og lige til at gøre en grillrist ren.
- Når kullene er blevet hvidglødende, fordeler du dem i grillen, lægger risten på og lader den blive godt varm. Nu er snavset nærmest forkullet og lige til at børste af med en stiv børste, siger Anders Jensen.
På webergrill.dk anbefales samme metode. Brug en grillbørste til at skrubbe den varme rist. Vent ikke til risten er kold, for det slider bare ekstra på din børste. Samtidig rådes du til at smøre både riste og børste ind i neutral madolie før og efter brug, da det giver ekstra pleje.
Glemmer du at gøre din grill ren, skal du ikke være nervøs for hygiejnen. Det er nemlig sådan, at en grill bliver utrolig varm og fordi temperaturen er så høj, spreder der sig ikke bakterier.
Men har du misligholdt din grillrist, kan den være noget så beskidt og klam. Det klarer et par skrub med en børste altså ikke. Her skal hårdere metoder i brug – nemlig brun sæbe og en pose, skriver samvirke.dk.
Smør risten ind i sæben, put den i en pose og luk den tæt. Vent to døgn og spul den derefter ren med vand. Så har du en ren grillrist, der er klar til brug.