Sådan gør du dit køleskab rent

Ved du, hvor ofte du skal rengøre dit køleskab og hvordan? Her får du tips til, hvad du bør gøre både indvendigt og udvendigt, når dit køleskab skal have den helt store skrubbetur!
Måske var det en ide at bruge lidt at weekenden på at få gjort køleskabet rent. Det er rart at få gjort - i hvert fald bagefter ...
Måske var det en ide at bruge lidt at weekenden på at få gjort køleskabet rent. Det er rart at få gjort - i hvert fald bagefter ... SCANPIX arkiv

Det bør være en del af din ugentlige rengøringsrutine at aftørre dit køleskab indvendigt og udvendigt med en fugtig klud. Du bør også mindst to gange om året give dit køleskab en ordentlig skrubbetur ved at rengøre håndtag, det indvendige og udvendige af køleskabet og dets for- og bagside.

Sådan afrimer du din fryser. Se hvordan på isabellas.dk

Sådan rengør du dit køleskab:

Have- og boligmagasinet Isabellas har samlet tips til, hvad du bør gøre både indvendigt og udvendigt, når dit køleskab virkelig skal rengøres!

  1. Fjern maden: Hvornår er det et godt tidspunkt at planlægge den grundige rengøring af køleskabet? Svaret er, når der næsten ikke er noget tilbage at spise. Færre ting i køleskabet betyder, at der er færre ting, du skal tage ud i forbindelse med hovedrengøringen. Placer de fødevarer, der er tilbage i dit køleskab i en køler, indtil du er klar til at returnere dem efter rengøringen.
  2. Den indvendige rengøring Tag hylder og bakker ud af dit køleskab. Rengør indersiden af køleskabet med en opløsning af to spiseskefulde bagepulver i en kvart spand varmt vand. Eftersom mad absorberer lugte, er det bedst at bruge uparfumeret og milde rengøringsmidler. Vask med en fugtig klud, og tør efter med et tørt viskestykke eller håndklæde. Opløs snavs fra de aftagelige hylder og bakker med samme løsning.

Kunsten at rede en seng. Læs mere på isabellas.dk

  1. Vask dryppebakken af: Fjern gitteret nederst i køleskabet for at finde dryppebakken. Hvis den er fuld af vand, kan du med fordel tørre den af med køkkenrulle. Træk dryppebakken ud, og vask den af med varmt sæbevand. Sidder din dryppebakke fast under køleskabet, kan du folde en klud omkring hovedet på en langskaftet børste; dyp børsten i varmt sæbevand og rengør bakken
  2. Rengør kondensatoren: For at dit køleskab skal fungere effektivt, er det vigtigt at rense kondensatoren to gange om året. Træk stikket ud af dit køleskab, og brug en spolebørste eller din støvsugers vedlagte radiatormundstykke til at rengøre med. Hvis dit køleskabs kondensator sidder foroven på køleskabet, skal der rengøres oftere. Det samme gælder, hvis du har kæledyr i hjemmet.
  3. Den udvendige rengøring: Tør dørene af med en klud, der er fugtet med mild sæbe og vand. Giv områderne omkring håndtagene særlig opmærksomhed, da de ofte er tilsmudset med fingeraftryk. Er dit køleskab af rustfrit stål, bør du bruge en rustfrit stål-spray og tørre i retning af kornet for at undgå striber.

Har du problemer med sølvfisk på badeværelset? Her får du vores bedste tips mod sølvfisk!

Katharina Schüler, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.