Sådan gør du din morgenmad sundere

Spiser du altid det samme om morgenen og løber du tør for energi sidst på dagen, så mangler du muligvis nogle byggeklodser i din kost – bliv klogere på hvilke ting, du skal putte i din morgenmad her.
Nej, en croissant og en kop kaffe er ikke sund morgenmad.
Nej, en croissant og en kop kaffe er ikke sund morgenmad. Foto: Colourbox

Du spiser et stykke ristet toast med syltetøj hver morgen, inden du suser af sted på jobbet. Du ved godt selv, at det ikke er det sundeste valg, men hvad gør en travl kvinde? Hun kigger med her og bliver klogere på, hvordan hun nemt kan opgradere sin morgenmad til det sundere.

Huffington Post har sammen med ernæringsekspert doktor Lisa Young udvalgt en række gode råd til dig.

5 tips: Sådan får du for alvor gang i din forbrænding – se hvordan på femina.dk


Spis protein
Du skal spise morgenmad rig på protein, fordi det vil holde dig mæt længe. Her er de oplagte muligheder at spise græsk yoghurt, æg, fedtfattigt mælk og ost eller en anelse peanutbutter – her er det dog vigtigt, at du ikke spiser for meget af det gode.

Spis frugt
Du skal ikke være bange for at spise frugt til din morgenmad, selvom du er sukkerforskrækket. Det er nemlig en kilde til fibre, vitaminer og mineraler og dem har din krop godt af. Ernæringseksperten forslår, at du spiser din frugt fremfor at lave juice af den – den er nemlig rigere på fibre og har færre kalorier, samtidig med at det tager tid for dig at tygge den.

Spis fibre
Der er mange som helt har droppet at spise brød til morgenmad, men det kan du sagtens, så længe den er med fuldkorn. Ernæringseksperten siger, du hellere skal holde fast i dit fuldkornstoast og havregrød og så skippe onsdags-kagen, din bagel eller the-birkes.
Men heldigvis siger hun også, at du gerne må nyde de usunde ting ind imellem.

Sid ned
Det er fristende at spise morgenmad, imens du farer rundt for at gøre dig klar til afgang, men lad være. Du glemmer alt for hurtigt dit måltid og din krop vil kræve mere. Spiser du der imod med omtanke, så vil din krop både nyde og huske. Men kalorierne er de samme om du står eller sidder, så en kage er ikke sundere,fordi du sidder ned.

Tre morgenvaner der ødelægger din dag – se dem på femina.dk

Spis langsomt
Det er en god idé at lave din morgenmad i god tid, så du har tid til at spise den langsomt, siger ernæringseksperten. Det gør nemlig, at din krop når at registrere dit indtag og du vil spise mindre. Ernæringseksperten forslår, at du tager morgenmaden med dig på jobbet, hvis ikke du har tid til at spise den inden, så kan du spise den i ro og mag, imens du kører til jobbet eller når du er nået frem.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.