Sådan foretrækker danskerne deres kaffe

Tre ud af fire danskere drikker kaffe, og det skal være den ægte af slagsen med koffein i.
"Livet er ikke det værste, man har - og om lidt ..." Ja, om lidt ER kaffen klar.
"Livet er ikke det værste, man har - og om lidt ..." Ja, om lidt ER kaffen klar. Foto: SCANPIX arkiv

Af Line Hvid, ISABELLAS, Aller Media

Rigtigt mange danskere føler slet ikke, at dagen er begyndt, før de får deres første kop kaffe. Og det skal ikke blot være en tilfældig kop, tværtimod har alle kaffedrikkere deres favorit.

Kaffe har gennem tiden udviklet sig til at findes i mange forskellige varianter. Eksempelvis filterkaffe, espresso, instantkaffe, og den seneste trend er kaffe brygget i maskiner til kapsler. Virksomheden Nespresso har iværksat en undersøgelse blandt mere end 1000 danskere for at finde ud af, hvor mange danskere der drikker kaffe, hvornår på dagen vi gør det, og hvordan vi foretrækker kaffen. 

Vi drikker te, fordi det er hyggeligt: Læs mere om danskernes te-vaner på Isabellas.dk

Tak for morgenkaffe

Undersøgelsen viser, at hele tre ud fire danskere drikker kaffe, og den skal være koffeinholdig. 43 procent af den kaffe vi drikker, ryger ned om morgenen, hvor kun 12 procent bliver drukket om aftenen. Desuden indeholder 97 procent af al den kaffe, vi danskere indtager, koffein. Noget tyder altså på, at vi godt kan lide den opkvikkende effekt.

Sådan laver du den bedste kop kaffe

Mælk, men ikke sukker, tak

Hvis du skal servere en kop kaffe for gennemsnitsdanskeren, så skal du ikke putte sukker i. Tre ud af fire bruger aldrig sukker eller sødemiddel i kaffen. Til gengæld vil knap halvdelen gerne vil have mælk i kaffen, og den mælk skal være frisk, da kun 5 procent bruger pulvermælk.

Kaffedrikning smitter

De fleste af os drikker kaffe, fordi vi godt kan lide smagen, men sjovt nok drikker en ud af fem kaffe, fordi de er sammen med andre, der drikker kaffe. Kaffedrikning har altså en afsmittende effekt på andre, og der er noget hyggeligt ved at sidde sammen over kaffen og måske et lille stykke kage til.

Uhm! Lækker iskaffe med hasselnøddesirup: Få opskriften på Isabellas.dk

Originalt link

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.