Sådan forbrænder du let flere kalorier

Hvis du vil tabe dig før jul, kan det betale sig at springe rundt udenfor i kulden, for her forbrænder du lidt mere, end du gør indenfor i varmen.
Trøst dig selv med, at du forbrænder lidt mere, når du løber udenfor i kulden.
Trøst dig selv med, at du forbrænder lidt mere, når du løber udenfor i kulden. Scanpix.

Kulden er begyndt at bide sig fast i Danmark, og med den følger gerne lysten til at sidde indenfor under tæppet med en god bog og et stykke chokolade. Men det er faktisk nu, du skal trække i løbetøjet og tage et par runder rundt om blokken.

Når du træner udenfor om vinteren, vil du nemlig have nemmere ved at tabe dig, har Womens Health tidligere skrevet.

Det kan altså betale sig at udholde kulden og træne udenfor i stedet for inde i et indelukket fitness-center.

Glen Haney, der er personlig træner og motionsfysiolog, fortæller, at du forbrænder flere kalorier, når du træner udenfor:

- Det er sandt, at du forbrænde lidt flere kalorier i koldt vejr. 

Din krop skal nemlig arbejde lidt ekstra for at holde sig varm, forklarer Glen Haney. Men han slår også fast, at der ikke er tale om særlig mange ekstra kalorier.

Du trænere mere effektivt

Selvom Glen Haney siger, at der er tale om et mindre antal kalorier, kan det stadig godt betale sig at træne udenfor, når det er koldt.

For det første skal du huske på, at alt tæller i det store regnskab. Og samtidig viser et tidligere studie bragt i magasinet Medicine & Science in Sports & Exercise, at folk har en tendens til at sætte farten op i koldt vejr.

Er du på en løbetur en kold dag, vil du derfor med stor sandsynlighed løbe din tur hurtigere, end du vil gøre om sommeren. Den mere effektive træning sætter naturligvis også forbrændingen op, og du vil tabe flere kalorier.

Det kolde vejr vil altså få dig til at sætte skub i kalorieforbrændingen - og samtidig får du frisk luft og lys til dit sind her i den mørke tid. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.