betalt indhold

Sådan forbedrer du dit sexliv med 3 nemme fitnessøvelser

Tre øvelser kan give dit sexliv et boost

I samarbejde med Mathilde Mackowski, stifter af Sinful.dk, har vi kigget nærmere på, hvilke fitnessøvelser du skal begynde at bruge tid på, for at få et endnu bedre sexliv med din partner.

Hvis du praktiserer de rigtige fitnessøvelser, vil du nemlig kunne få en bedre styrke og fleksibilitet på lagnerne, forklarer Dr. Jamie Beckman, der er skribent indenfor blandt andet sundhed og sex hos Health.com.

Dr. Jamie Beckham råder både mænd og kvinder til at gå i gang.

Dette skal du tilføje til din øvrige træningsrutine

 1. Frø-strækket

Dette er en yogaøvelse fra den amerikanske yogainstruktør Leslie Howard, og træner din fleksibilitet i underkroppen med fokus på inderlår og bækkenbund.

Formålet med denne øvelse er at gøre dig i stand til at dyrke sex i nye stillinger, som tidligere har været umulige at indtage grundet manglende smidighed.

Øvelsen udføres på gulv. Udgangspositionen er maveliggende med samlede og strakte arme over hovedet. Dine ben skal være samlede og strække bagud. For at udføre øvelsen, bøjer du dine arme og ben i en 90 graders vinkel, så du ligger i en position, der minder om en frø.

Herefter holder du strækket i 3 minutter, inden du slipper.

2. Wall-sit med bold op ad væg

Denne øvelse anbefales af en amerikansk personlig træner ved navn Nancy Krank. Øvelsen er specifikt til dig, der gerne vil øge din styrke omkring lårene.

Ved at styrketræne dine lår, vil du opleve betydeligt færre kramper under sex, hvilket gør, at du er i stand til at tage den hele vejen i stillinger, som tidligere har voldt dig besvær på den konto.

Øvelsen kræver en fitnessbold og udføres stående. Bolden placeres op ad en væg, så du kan læne dig tilbage, så toppen af den rammer den midterste del af din ryg, mens bunden rører din lænd og dit haleben. Herefter placerer du dine hænder på dine knæ, hvorefter du bøjer i knæene, indtil dine lår er parallelle med gulvet. Hold denne position i 15 sekunder, inden du går tilbage til udgangspositionen.

Hvil i 30 sekunder og gentag efterfølgende fem gange.

3. Spiderman push-up

Den amerikanske fitnessinstruktør Amanda Russell anbefaler denne form for armbøjninger, fordi den tvinger dine arme til at arbejde hårdere end den klassiske push-up.

I soveværelset vil du opleve, at du bliver markant bedre til at holde dig selv oppe i forskellige sexstillinger, hvor det kræver, at du bruger dine arme.

Øvelsen foregår på gulv og har samme udgangsstilling som en normal armbøjning. Når du bøjer i armene for at sænke dig, fører du dit venstre knæ op mod din venstre underarm. Idet du skubber dig selv op, fører du benet tilbage i dets oprindelige position, inden du kommer tilbage til udgangsstillingen. Herefter gentager du proceduren på højre side.

For at opnå effekt skal du lave to sæt af 10 – 15 gentagelser.

Sådan bruger du din nye styrke med din partner

Hvis du efterfølgende ønsker at teste om øvelserne har haft en effekt, har Mathilde Mackowski en udfordring:

”Mange par har en eksperimenterende tilgang til sex. Og her handler det om at turde gå nye veje, men uden at bryde med de grænser, som I normalt har det godt med. Til de modige par, så er en sexgynge faktisk noget, der kan bidrage med en helt ny dimension i soveværelset. Her vil du netop udfordre kroppens styrke og fleksibilitet, som gerne skulle være blevet bedre, jo mere du træner” forklarer Mathilde Mackowski.

Udover at teste effekten af det hårde arbejde i fitnesscenteret, ser Mathilde Mackowski også en mulighed for at komme i form hjemme i soveværelset ved hjælp af en sexgynge:

”Sexgyngen giver en unik mulighed for at prøve mange spændende og vægtløse stillinger af, som kan gå hen og blive en hel træningssession i sig selv”, forklarer hun.

Der er altså rigtig god grund til at bruge mere tid på træningen, hvis du vil være mere udholdende i kendte og nye sexstillinger sammen med din partner.

Betalt indhold: Leveret i samarbejde med Sinful

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.