Sådan fjerner du svinske kommentarer fra Facebook

Facebook har sine egne retningslinjer for god tone og opførsel. Læs her, hvordan du hjælper det sociale medie med at sikre et ordenligt debat-miljø.
Facebook opfordrer alle brugere til at anmelde upassende indhold, som vil blive fjernet, hvis det strider mod retningslinjerne.
Facebook opfordrer alle brugere til at anmelde upassende indhold, som vil blive fjernet, hvis det strider mod retningslinjerne. Colourbox

Debatten raser om tonen på Facebook. Senest har Søren Espersen fra Dansk Folkeparti fået nok af det sociale medie, og har nu deaktiveret sin Facebook-konto. Tonen er blevet for rå, hård og primitiv, mener politikeren,d er har modtaget både dødstrusler og tilsvininger.

Facebook prøver at holde styr på tonen. Her er Facebooks egne retningslinjer for debatten på det sociale medie:

* Facebook tolererer ikke mobning eller chikane. Brugerne må gerne tale frit om emner og personer af offentlig interesse, men vi griber ind over for al anmeldt adfærd, der krænker private personer. Gentagen henvendelse til andre brugere med uønskede venneanmodninger eller beskeder er en form for chikane.

* Facebook tillader ikke hadefuld tale, men skelner mellem seriøs og humoristisk tale. Selvom vi opfordrer til udveksling af meninger om idéer, institutioner, begivenheder og fremgangsmåder, tillader vi ikke, at enkeltpersoner eller grupper angriber andre på baggrund af race, etnisk baggrund, national oprindelse, religion, køn, seksuel orientering, handicap eller sygdom.

* Facebook opfordrer alle brugere til at anmelde upassende indhold, som vil blive fjernet, hvis det strider mod retningslinjerne.

Man anmelder for eksempel en kommentar eller et billede ved at klikke på en lille pil i højre hjørne af opslaget og vælge menupunktet "report this post".

Kilde: Facebook

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.