Sådan fjerner du pletter og ridser på dit træbord

Det er lettere at fjerne skrammer og pletter fra dine træborde- og gulve, end du tror.
Hvordan holder du dit træbord flot og uden ridser? Her er et par råd.
Hvordan holder du dit træbord flot og uden ridser? Her er et par råd. Carriere, James / Scanpix

Det kan være en kilde til evig irritation, hvis du først har fået pletter eller skrammer på dit pæne træbord, og de tilsyneladende er helt umulige at få væk igen.  Fortvivl dog ikke for der findes faktisk måder, hvorpå du kan udbedre skaden.

Pas på med at tage julens blomster indenfor. Læs mere på søndag.dk

Sådan fjerner du vandringe

Kommer der en ring efter et glas vand, kan det skæmme hele bordet, men medmindre det er en gammel vandplet, så kan du udbedre skaden ret hurtigt.

Begynd med at lægge et rent, tykt håndklæde på pletten. Tag herefter dit strygejern, sæt det på mediumvarme og kør det herefter henover håndklædet. Varmen vil varme overfladen så meget op, at fugten fra aftrykket i stedet vil trænge ind i håndklædet. Gentag indtil aftrykket er helt forsvundet. Poler herefter bordet som vanligt.

Sådan fjerner du skrammer

Har du først fået ridser og skrammer i dit bord, er de nærmest umulige at få væk igen. Men der findes faktisk et eminent trick til at få dem væk. Tricket er friske valnødder eller paranødder. De naturlige olier, der er i nødderne hjælper med at gøre træet mørkere og dermed skjule skrammerne. Du skal blot køre nødden i træfibrenes retning. Gentag indtil skrammen har blandet sig så meget med resten af træet som muligt, skriver Good Housekeeping.

Fem tips til at få smukke vinduer. Læs mere på isabellas.dk

Stop ødelæggelser fra hårspray og parfumer

Alkoholen i hårspray og parfume kan gå ind og ødelægge træ. Er bordet omkring din toiletvask lavet af træ, så kan det hurtigt komme til at se ødelagt ud, hvis der for eksempel sætter sig for meget hårspray i træet. Ser du, at der sætter sig noget, så undertryk din trang til at fjerne det med det samme. Lad det i stedet tørre ind. Tag herefter en klud og kom vand på den, og dyp den så i lidt ammoniak. Tør den let henover pletterne og tør efter med en tør klud. Allier dig herefter med din lokale Silvan for at finde en olie, der er bedst til at hærde dit bord fremover.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.