BETALT INDHOLD

Sådan finder du den rigtige seng til din krop

Det er vigtigt, at du får købt den rigtige seng. Det er afgørende for, at du får en god nattesøvn og vågner veludhvilet om morgenen. Her får du en række gode råd til, hvordan du finder den rigtige seng til din krop.

Hvis du har problemer med ryg, hofter, knæ eller ben, er det ekstra vigtigt, at du tænker over, hvilken type seng og hvilken type madras du vælger. Har du f.eks. dårlige hofter eller knæ, kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at få en sengeramme, der er høj. Gerne lige så høj som en spisestuestol.

På den måde kan du nemt komme ud af sengen om morgenen og belaster ikke dine knæ og hofter. Det er en dårlig måde at starte dagen på. Generelt er det en god regel, at du går efter højere senge, jo ældre du bliver – også selvom du ikke har problemer med hofter og knæ.

Vigtigt at vælge den rigtige madras

Mange vælger den samme madras til både mand og kone. Det kan være en dårlig idé, da de ofte vil have behov for vidt forskellige madrasser. Dit valg af madras bør nemlig tage højde for, hvor høj du er, og hvor meget du vejer. Det samme gør sig gældende for din ægtefælle.

Når du skal vælge madras, handler det om at finde en madras, hvor rygsøjlen kan ligge lige. Hvis du har brede hofter og en fyldig bagdel, er det vigtigt, at du kan synke ned i madrassen. Hvis du ikke er så kraftig, er det ikke nødvendigt med en særlig blød madras.

Du kan læse mere om hvad du skal være opmærksom på, når du køber en ny boksmadras her.

Test om det er den rigtige madras for dig

En god måde at teste, om din rygsøjle er lige, er ved at have en anden med til at hjælpe dig, når du skal vælge madras. Når du ligger på ryggen, skal den anden prøve at få en hånd ind mellem din lænd og madrassen. Det skal være svært, men ikke umuligt. Din bagdel skal synke ned i madrassen, så din lænd hviler på den. Hvis den ikke gør det, ligger du og spænder i lænden hele natten, og det kan give dig ondt i ryggen.

Når du ligger på siden i sengen, er det vigtigt, at din rygsøjle er lige og flugter med sengerammen. Her er det også en god idé at have en anden til at hjælpe dig.

Hvis du har ekspedienten i butikken til at hjælpe dig med at finde den rigtige madras, er det vigtigt, at du er ærlig omkring din vægt. Det kommer kun til at gå ud over dig selv i den sidste ende, hvis du lyver dig nogle kilo lettere.

Læs mere om gode springmadrasser til forskellige vægtklasser.

Hold benene højt med en elevationsseng

Hvis du har dårligt kredsløb, kan det være en fordel for dig at sove med benene let hævet. Det er nemmest at gøre i en elevationsseng, hvor du kan indstille madrassen, så den passer perfekt til dig. Det kan hjælpe dig med at holde blodomløbet i benene i gang om natten.

Hvis du omvendt har problemer med vejrtrækningen, eller med at du hoster meget om natten, er det en god idé, at du sover med hovedet hævet. Det kan en elevationsseng også hjælpe dig med.

Forbrugsguiden.dk kan du se et udvalg af gode elevationssenge.

Betalt indhold: Leveret i samarbejde med Forbrugsguiden.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.