Sådan finder du den bedste vin til julemiddagen
Anbefalinger og lovprisninger er der mange af, når der skal vælges vin til julemad. Men du behøver hverken at gå efter den dyreste vin eller den mest kendte drue.
Skål - og god jul. Du har fortjent et godt glas vino!
Skål - og god jul. Du har fortjent et godt glas vino! Foto: SCANPIX arkiv


Af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, Aller Media

Kan du tillade dig at stille en billig flaske rødvin på bordet juleaften? Og er det overhovedet acceptabelt at servere andet end rødvin til julemenuen?

VIDEOGUIDE: Sådan lærer du at læse en vinetikette

Vi har en klar forestilling om, at det er vinen med den rigtige etikette, der skal stå på bordet juleaften, men Mad & Boligs vinekspert Malene Smidt Hertz bryder med de faste konventioner for skænken til julemiddagen.

- Du skal drikke det, du holder af til julemaden, og det behøver ikke nødvendigvis at være rødvin. I bund og grund egner øl sig allerbedst, men hvidvin er også et godt bud, forklarer Malene Smidt Hertz.

Læs hvorfor det faktisk er godt at drikke rødvin til maden på madogbolig.dk

Vin med ekstra meget alkohol

I udgangspunktet skal du vælge en vin med masser af alkohol og smag, vine fra varme år og med en naturlig bærsødme fra druen for at matche and, gås og flæskesteg. Den høje alkoholprocent er for at modstå fedmen, og sødmen for at matche tyngden i kødet.

- Er du til vin, så har både champagne og hvidvin den fordel, at de opleves lettere i kroppen efter maden, og så kan man jo altid snuppe sig et glas rødvin, mens der pakkes gaver op, udtaler Malene Smidt Hertz.

Forkæl dine julegæster og lav Mette Blomsterbergs lækre vaniljekranse til dem: Få opskriften her

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.