Af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, Aller Media
Kan du tillade dig at stille en billig flaske rødvin på bordet juleaften? Og er det overhovedet acceptabelt at servere andet end rødvin til julemenuen?
VIDEOGUIDE: Sådan lærer du at læse en vinetikette
Vi har en klar forestilling om, at det er vinen med den rigtige etikette, der skal stå på bordet juleaften, men Mad & Boligs vinekspert Malene Smidt Hertz bryder med de faste konventioner for skænken til julemiddagen.
- Du skal drikke det, du holder af til julemaden, og det behøver ikke nødvendigvis at være rødvin. I bund og grund egner øl sig allerbedst, men hvidvin er også et godt bud, forklarer Malene Smidt Hertz.
Læs hvorfor det faktisk er godt at drikke rødvin til maden på madogbolig.dk
Vin med ekstra meget alkohol
I udgangspunktet skal du vælge en vin med masser af alkohol og smag, vine fra varme år og med en naturlig bærsødme fra druen for at matche and, gås og flæskesteg. Den høje alkoholprocent er for at modstå fedmen, og sødmen for at matche tyngden i kødet.
- Er du til vin, så har både champagne og hvidvin den fordel, at de opleves lettere i kroppen efter maden, og så kan man jo altid snuppe sig et glas rødvin, mens der pakkes gaver op, udtaler Malene Smidt Hertz.
Forkæl dine julegæster og lav Mette Blomsterbergs lækre vaniljekranse til dem: Få opskriften her