Sådan fejrer prinsen sin fødselsdag

Når Storbritanniens prins Harry fylder 31 år den 15. september, bruger han noget af dagen på at markere Battle of Britains 75-års jubilæum.
Militæret betyder meget for prins Harry, der selv har været udsendt til Afghanistan.
Militæret betyder meget for prins Harry, der selv har været udsendt til Afghanistan. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Når prins Harry puster 31 lys ud på lagkagen tirsdag den 15. september, skal det britiske fødselsdagsbarn efterfølgende straks på arbejde bagefter.

Det sker, når prinsen vender tilbage til de royale pligter i Storbritannien efter at have tilbragt sommeren i det sydlige Afrika, hvor han har været dybt involveret i projekter, der skal sikre bevarelsen af blandt andet dyrebestanden på kontinentet.

Prins Harry har været så dedikeret til det afrikanske arbejde, som han tidligere har beskrevet som "drømmejobbet", at han blandt andet gik glip af sin nyfødte niece prinsesse Charlottes barnedåb 5. juli. Men fraværet betød dog også, at prinsen kaldte sig selv for "en dårlig onkel".

På prins Harrys fødselsdag bliver der afholdt Battle of Britains 75-års jubilæum, hvor der vil være en særlig flyveopvisning, og her deltager fødselsdagsbarnet, meddeler det britiske kongehus på sin officielle Twitterkonto.

Showet ved flyveopvisningen er en markering og tak til de folk, der har ofret sig for Storbritannien under Anden Verdenskrig og særligt under luftslaget mellem de britiske styrker og det tyske luftvåben i sommeren og efteråret 1940, og det er en særlig anledning, der betyder meget for den militæruddannede prins, der selv har været udsendt til Afghanistan.

Det kommende fødselsdagsbarn blev født i 1984 af den nu afdøde prinsesse Diana, der sammen med prins Charles døbte tronfølgens nummer fem Henry Charles Albert David.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.